40 haftalık hamilelik süresince sizin yanınızdayız

Bal kabaklı pilav tarifi

Bal kabaklı pilav tarifi

9.aydan itibaren verilmeli

Pilav yapmak hem kolaydır hem de çocuklar pilava bayılır. Pilavı daha sonra tekrar ısıtmanız gerekirse, içine bir miktar et suyu ya da su eklemelisiniz. 2 yetişkin, 4 çocuk porsiyonu için uygun tarif. Dondurmaya uygun değil.

Malzemeler

►175 gram bal kabağı, soyulmuş küp küp kesilmiş

►25 gram tereyağı

►1 soğan, soyulmuş ve küçük doğranmış

►175 gram pilavlık pirinç

►600 mililitre et ya da tavuk suyu

►2 ada çayı, yaprağı kıyılmış

►2 tatlı kaşığı rendelenmiş peynir

►Tuz ve biber

Hazırlanışı

Bir tencerede bal kabaklarını buharda yumuşayana kadar pişirin. Diğer taraftan soğanı tereyağında sote edin. Soğana pirinçleri ekleyin. Et suyunu yavaş yavaş ekleyerek pirinci pişirin. Pişen bal kabaklarını pilava ekleyin. Son olarak peyniri karıştırın ve bebeğinizin damak zevkine göre tuz ve karabiber ekleyin. Bebekler 6-9 aylar arasında değişik lezzetlere daha kolay alışırlar. Bu dönemde ona farklı yemekler tattırmaya başlayabilirsiniz.

 

Bu Haber 205 kez okunmuştur.

Eklenme Tarihi : 17.02.2016 Çar 09 : 17

YORUM YAZ

Henüz yorum yapılmamış.