40 haftalık hamilelik süresince sizin yanınızdayız

Gebelik haftası hesaplama
Anasayfa » Genel » Gebelik haftası hesaplama
Gebelik haftası hesaplama

Aşağıdaki hesaplayıcıda gebelik ve muhtemel doğum tarihiniz adetinize göre hesaplanmaktadır.Bu nedenle yanıltıcı olabilir.Kesin olarak öğrenmek için doktorunuzun ultrason ölçümü ile karşılaştırılması gerekir.

GEBELİK HAFTASI HESAPLAMA

 AY VE HAFTA HESABI

4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde –> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.

Kaç aylık hamile olunduğu nasıl hesaplanır?

Tıbbi olarak hamilelik hafta hafta hesaplanır.Fakat anne adayları bunu ay olarakta bilmek istiyorlar.


 

 

 

Bu Haber 758.714 kez okunmuştur.

Eklenme Tarihi : 14.07.2012 Cts 03 : 14

Etiketler

 

  1. heyecanlı diyor ki:

    23.08.1986 doğumluyum en son 1 şubatta adet gördüm. çin takvimine göre cinsiyeti ne olabilir? rus takvimi kız diyor:)

  2. ece diyor ki:

    Merhaba 06.02.1976 doğumluyum
    son adet tarihim 15 ocak bebeğimin cinsiyeti ne olur acaba

  3. Rukiye diyor ki:

    Valla bu hesaplama dogru ben ekoya gittim aynisi cikti bende ayni hesap

  4. buket diyor ki:

    mrb 10.04.1990dogumluyum son adet tarıhım 13.04.2013 bebegımın cınsıyetı nedır?

  5. aysima diyor ki:

    en son adet tarihim 3 kasım buay hamileysem cinsiyeti ne olabilir

  6. eflinim diyor ki:

    merhaba 08.09.1988 dogumluyum son adet tarihim 14 agustos acaba bebegimin cinsiyetl nedir?

  7. nadrunila diyor ki:

    Merhaba 13.07.1987 dogumluyum son adet tarihim 16 ekim cin takvimine gore cinsiyeti ne oluyor acaba programi indirdim ama acilmiyor tesekkurler

    1. sevcan diyor ki:

      canım senin çin takvimine göre kız gözüküyor.Tabi Rabbim bilir Allah gönlüne göre versin :) bende baktım tuttu takvim olayı :)

  8. Beril diyor ki:

    Meraba benim son adet dönemim 16 mart tam olarak kaç haftalık oluyor acaba?

    1. admin diyor ki:

      Son adet tarihinize göre 32 hafta 3 günlük gamilesiniz.Muhtemel doğum tarihiniz 21 Aralık.Doğumların çoğunluğu bu tarih ile 15 gün öncesi arasında olur.

  9. eylül diyor ki:

    25.02.1988 doğum tarihim son adet tarihim 26.07.2013 bebeğim in cinsiyet i nedir

    1. admin diyor ki:

      Tabloya göre KIZ bebek görünüyor.

      Ultrasonda dahi bebeğin pozisyonu uygun olmazsa cinsiyet tespit edilemiyor.

      Uyarı:Çin takviminin %100 doğruluğu yoktur.Bunu gözönüne alarak ileride hayal kırıklığına uğramayın.

  10. esma100 diyor ki:

    siz hangi tabloya gore hesapliyorsunuz cevab bekliyorum.

    Cevap:Çin takvimine göre hesaplıyoruz.Fakat çin takviminde yılbaşı sabit olmadığından siz hesaplarken yanılabilirsiniz.

  11. esra diyor ki:

    23.12.1984 doğumluyum son adet 12 mayıs 2013 bebegımı cınsıyeti nedir.

    1. admin diyor ki:

      Tabloya göre KIZ bebek görünüyor.

  12. Görünecek isim... diyor ki:

    05 06 1981 doğumluyum son adetim 14 mayıs 2013 benim bebeğimin cinsiyeti nedir acaba

    Cevap: Tabloya göre KIZ bebek görünüyor.

  13. esma100 diyor ki:

    meraba 14.03.1992 dogumluyum son adet tarihim 01.08.2013 bebegimin cinsiyeti nedir acaba ?shimdiden teshkur ederim cevabinizi bekliyorum.

    Cevap:Tabloya göre KIZ bebek görünüyor.

  14. Görünecek isim... diyor ki:

    01.08.1989 doğumluyum son adet tarihim 10.05.2013 bebegimin cinsiyeti nedir acaba?

    Cevap:Tabloya göre Erkek bebek görünüyor.

  15. Görünecek isim... diyor ki:

    12 09 1991 dogum luyum son adet tarihim 10 mart bebeyi min cinsiyeti ne olur acaba

    Cevap: Tabloya ERKEK bebek görünüyor.

  16. Görünecek isim... diyor ki:

    16.10.1987 dogumluyum son adet tarihim 1 şubat 2013 bebegımın cınsıyetı acaba nedır?

    Cevap:Tabloya göre ERKEK bebek görünüyor.

  17. harputlu diyor ki:

    21.09.1990 dogumluyum son adet tarihim 17 subat 11 haftalik hamileyim bebegimin cinsiyeti ne olabilir ? Simdiden tesekkurler.

    Cevap:Çin takvimi tablosuna göre ERKEK görünüyor.

  18. Görünecek isim... diyor ki:

    çin takvimine göre bebeğimin cinsiyeti nedir 10.10.1993 doğum tarihim 3.nisan.2013 son adet tarihim?

    Cevap:Tabloya göre KIZ bebek görünüyor.

  19. mujde diyor ki:

    merhabalar çok güzel bi site ya öncelikle bunu söylemek istedim .bende bi soru sormak istedim son adet tarihim ilk günü 18/02/2013 acaba bebeğimn cinsiyeti ne olabilir.

    Cevap:Çin takvimine göre cinsiyet hesaplayabilmek için anne adayının doğum tarihi ve son adet tarihi bilinmesi gerekiyor.Sadece son adet tarihinizi yazmışsınız.

  20. canan13 diyor ki:

    08.08.1985 dogumluyum son adet tarihim 12 agustos 2012 bebegimin cinsiyeti nedir?

    Cevap: Tabloya göre Erkek görünüyor.Doğumunuz taklaşmış.Ultrason muayenesinde bebeğinizin cinsiyetini doğru olarak öğrenebilirsiniz.

  21. seçil diyor ki:

    28.10.1986 doğumluyum son adet tarihim 20 mart 2013 bebeğimin cinsiyeti nedir yardımcı olurmusunuz.

    Cevap: Tabloya göre ERKEK bebek görünüyor.

  22. gamzeee27 diyor ki:

    27.09.1987 doğumluyum son adet tarihimin ilk günü 17 mart.bebeğimin cinsiyeti ne olabilir acaba ???

    Cevap: Tabloya göre KIZ görünüyor.

  23. sona diyor ki:

    dogum tarihim26.06.1986 son adet tarihimin ilk gun 16 03 2013 bebeyin cinsiyyeti ne bilmek isderdin onceden tsk

    Cevap:Tabloya göre ERKEK görünüyor

  24. buse diyor ki:

    merhaba ben buse benim çok fena kasıklarım agrıyo aceba hamilelik belirtisi olabilirmi en son adet dönemim 14 şubat dı şimdiden cevapınız için teşekür ederim iyi günler..

    Cevap:Bu belirtilere bakarak kesin hamile olduğunuzu söyleyemeyiz.Eğer muhtemel adet tarihiniz geçti ise idrarda gebelik testi yaparak hamile olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.

  25. merve diyor ki:

    mrhb ben merve 25 haftalık hamileyim bebeğimin kilosu da 747gr sızce ıyı mı doktor dogru duzgun bı bılgı vermıyo

    Cevap: Bebeğinizin kilosu normal.Anne karnında bebeğin kilo alım hızı gebeliğin son aylarında artmaktadır.Moralinizi bozmadan dengeli beslenmeye devam edin.

  26. merve diyor ki:

    amin zahide allah olmayan herkese tatdırsın bu duyguyu

  27. ZAHİDE diyor ki:

    SELAM ARKADAŞLAR.BEN 18 HAFTALIK GEBEYİM. İDRAR TESTİNİ YAPIP O 2 ÇİZGİNİN ÇIKTIĞINI GÖRMEK O KADAR GÜZEL BİR DUYGU Kİ ANLATAMAM. ALLAHIM İNŞAALLAH İSTEYEN BEKLEYEN HERKESE BU DUYGUYU TATTIRMAYI NASİP ETSİN. ARATMASIN MEVLAM KİMSEYE BEBEK ÖZLEMİ YAŞATMASIN.

  28. Gamze diyor ki:

    merhaba son adet tarihim 10 ocak.yumurtlama zamanlarinda dikkat ettik,bebek istiyoruz.31gunde bir adet oluyorum.iliskiden ne kadar sonra hamilelik belli olur acaba.test icin adetin gecikmesi gerektigini biliyorum ama sizce ne zaman test yapmaliyim?tesekkurler…

    Cevap: Muhtemel adet tarihiniz geçtikten sonra eczaneden alacağınız idrar’da gebelik testi ile gebeliğin mevcut olup olmadığını öğrenebilirsiniz.İlk test negatif çıkarsa 2-3 gün sonra 2. test ile ilk testin doğruluğunu pekiştirin.

  29. DİLEK ÖLÇER diyor ki:

    BENİM MESAJIM NEDEN ONAY BEKLİYOR DİYOR ANLAMADIM ACABA BİŞEYİ YANLIŞMI YAPIYIORUM MAİL ADRESİME BAKIYORUM ORAYADA BİŞEY GELMEDİ

  30. nermin serbest diyor ki:

    merhaba ben geçen ay ayın 28nde adet oldum bu ay olmadım şimdi bir test yaptım çıkmadı bazen midem bulanıyor acama hamilemiyim çok istiyorum anne olmak 4 aylık evliyim.

    Cevap: 3 gün sonra tekrar İdrar’da gebelik testi yaparak ilk testi doğrulayın.

  31. gulbahar Dawson diyor ki:

    Merhabalar ben gulbahar benim son adet tarihim 12 mayis 2012 internet hesabina gore 37+ 3 gunluk hamileyim yanu bebegimin gelecegi tarih 16 subat 2013 gosteriyor .Turkiyde 11 haftalikken doktora gittim ultrasyondaki olcumle bebegimin internetteki haftasi ayni cikti .ingilterede ultrasyon hesabina gore 2 hafta geride anlamadim bebegim nezan gelicek. bu benim icin askinda hic sorun deil saglikli olsunda ne zaman gelmek isterse ozaman gelsin.birde bazi seyler eklemek istiyorum Turkiyedeki hamile olan arkadaslar cok sanslilar istediklri zaman dogktora gidebiliyor bebegin kilosu gelisimi hakkinda daha iyi bilgi aliyorlar ben burda hamileligim boyunca bir kere ultrasyona girdim bir kere baktirdim cinsiyetine hata payi varmi yokmu onu dahi bilmiyorum hayirlisi artik.btun bebeklerimiz sag saglim ddogsun baska bisey istenmez sanirim.

  32. fatosivgn diyor ki:

    merhaba ben şuan 10 hafta 5 günlük gebeyim ve ilk gebeliğim bebeğimin cinsiyetini tahminen kaç haftalıkken öğrenebilirim aceba?

    Cevap:Anne karnında bebeğin cinsiyeti ultrason ile kesin olarak 16. haftadan sonra belirlenebilir.

  33. damla ece diyor ki:

    merhaba ben 29 yada 28 aralıkta adet gördüm adet gördüm nezaman test alıp yapmalıyım.

    Cevap: İdrar’da gebelik testi muhtemel adet tarihi geçtikten sonra yapılır.30 günde bir adet görüyorsanuz 29 Ocakta İdrar’da gebelik testini uygulayabilirsiniz.

  34. ayşegul diyor ki:

    merhaba ben 25.12.2012 da adet gördüm 28 günde bir adet görüyorumbu ay daha adet görmedim sizce hamile olabilirmiyım idrar testini ne zaman yapmam gerekiyor.

    Cevap: Adet görmemek hamileliğin en belirgin özelliğinden biridir.Eczaneden 2 adet İdrar’da gebelik testi alarak test yapabilirsiniz.

  35. nermin dizdar diyor ki:

    merhabalar ben en son 24.12.2012 adet gördüm ve bu ay yani ocak ayında adet görmedim ama birde ilaç tedavisi görüyorum glofen die bi hap ve fiziksel olarakta degişiklik yaşıyorum acaba hamile olabilirmiyim.

    Cevap: Bu konuda kesin bir şey söylememiz mümkün değil.İdrar’da gebelik testi yaparak gebeliğin mevcut olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

  36. Selen diyor ki:

    Merhaba 23.11.2012 adetimin 3.günü ilşkiye girdim.diğer ay 23.12.2012 de adettimi gördüm ama bel ağrılarım ve ara ara miğde yanmalarım var şu anda gebelik testi yapılsa sonuç doğru cıkarmı.

    Cevap: Bu konuda acele etmenize gerek yok.Muhetemel adet gecikmenizi bekleyerek.Adet gecikmesinden sonra gebelik testi yapmanız en uygunudur.

  37. mervem diyor ki:

    Merhaba son adet trhm 28 kasim bu durumda kac haftalik oluyor birde kac aylik kabul ediliyo dgm trhm 28 11 1989 cinsiyet ne olur acaba tsk ederim.

    Cevap: 6 hafta 6 günlük hamilesiniz.Tabloya göre KIZ bebek görünüyor.

  38. zeynep çiftçi diyor ki:

    mrb ben zeynep 14 haftalık hamileyim şimdi gitsem bebeğimin c cinsiyetini öğrenebilir miyim\

    Cevap:Anne karnındaki bebeğin cinsiyeti ultrason ile kesin olarak gebeliğin 16. haftasından itibaren belli olur.

    http://www.haftahaftahamilelik.gen.tr/bebegin-cinsiyeti-ne-zaman-belli-olur.html

  39. duygu diyor ki:

    Merhaba ben 4 hafta 5 gunluk hamileyim 16.01 de ilk doktor kontrolum var kalp atisini gormemiz mumkunmu acaba?

    Cevap: Bebeğin kalp atışları 6. haftadan itibaren renkli Doppler ultrason ile dinlenebilir.

  40. Zeliss diyor ki:

    Merhaba.son adet tarihim 10 ocak 7 aralik ve 9kasim.adet dongum kac gunde bir olmaktadir?sat tarhim 10 ocak olduguna gore yumurtlama tarhim hangi gunlerdir?lutfen yardimci olun bebek istiyoruz ….

    Cevap: Ortalama adet öngünüz 31 gün.Yumurtlama döneminiz 22.01.2013 ile 27.01.2013 arası.Bu dönem gebe kalma ihtimalinizin en yüksek olduğu dönem.

  41. renaz diyor ki:

    ben hamileyim 18 haftalik kac ay eder ? bebek cinsiyety kacinci ay bely olur ?

    Cevap: 4.5 aylık hamilesiniz.Ulrason ile bebeğinizin cinsiyeti 16-17. haftadan itibaren tespit edilebilir.Ultrason muayenesi ile bebeğinizin cinsiyetini öğrenebilirsiniz.

  42. birgül sürmez diyor ki:

    benim en sonki adet tarihimin ilk günü 5 aralık 2012 şuanda regli olmadım doktora gittim kan testi yaptırdım ve 1 haftalık hamile olduğumu öğrendim nasıl hesaplamam gerekiyor anlamadım yardımcı olursanız sevinirim.

    Cevap: Gebelik haftası hesaplaması yapılırken son adet tarihi baz alınır.Buna göre 4 hafta 6 günlük hamilesiniz.

  43. merve diyor ki:

    mrhb benm sat 28temmuz ve şuan 23 haftalık hamıleyım ama dr 21 haftlık dyo nasıl oluyo nette yaptım tek tek parmklarmla saydım 23 haftalık cıkıyo bna yardmcı olur musunz kafam karıstı

    Cevap: Yumurtlama tarahinizde gecikme, adet düzensizliği gibi nedenlerden ultrasondaki haftanız ile hesapladığınız haftada farklılık olabilir.Bu gibi durumda ultrasonda görünen hafta doğru olarak kabul edilir.

  44. gamze diyor ki:

    merhaba 10 ağustos 1986 doğumluyum 14 eylül son adet tarihim ama dr 3 ekim olarak söyledi yani tarihimle usg uyumlu değil cinsiyeti nedir.

    Cevap :Bu konuda Çin ve dünyada kullanılan verilere dayanarak geliştirmiş olduğumuz çin takvimi programını kullanarak istediğiniz hesaplamaları yapabilirsiniz.İndirmek için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

    http://www.haftahaftahamilelik.gen.tr/cintakvimi/setup.exe

  45. sema diyor ki:

    selam benim son adet tarihim 29.11.2012 bu gun idrar testi yaptim 2 kere illk cizgi kirmizi ikinci cizgi hafif kirmizi.hamile ola bilirmiyim.

    Cevap :İdrar testin ikinci çizgi silik çıktığında sonuç geçersiz sayılır ve testi yenilemeniz gerekir.

  46. zeynep diyor ki:

    selam.benim son adet tariim 7 aralikti.Bugun adet olmam gerekiyordu.evde idrar testi yaptim ilk basta tek cizgiydi 10dk sonra hafif silik cizgi cikmaya basladi.belli belirsiz.ne yapmam gerekiyor hamilemiyim??yoksa testi erken mi yaptim.

    Cevap: İdrarda gebelik testinde ikinci çizgi silik çıkarsa test geçersiz sayılır.Testin tekrarlanması gerekir.İdrarda gebelik testinin doğru sonuç verebilmesi için muhtemel adet tarihinin geçmesi gerekir.Aynı zamanda adet gecikmesi 1-2 gün gecikti ise 4 saat idrarınızı tutup testi ondan sonra yapmalısınız.Eğer ilk test negatif çıkarsa 4-5 gün sonra tetsi yenilemelisiniz.

  47. elissa diyor ki:

    merhaba ben 03.03.1989 dogumluyum.cin yasim nedir onu merak ediyorum.
    sat tarihim 7 aralik
    bir onceki 9 kasim
    ve 9 ekim
    30 gunde bir adet oluyorum.bebek dusunuyoruz ve ovulasyon gunlerimizde birlikte olduk.2 ocakta test yaptim fakat negatif cikti.sizce erken mi yaptim testi? 5 ocakta adet olmam gerekiyor sizce ne zaman idrar testi yapmam gerek?bende hic bir belirti yok.

    Cevap:
    İdrar’da gebelik testinin doğru sonuç verebilmesi için muhtemel adet gecikmesinden sonra test uygulanması gerekir.Adet gecikmesinin ilk günlerinde İdrarda yapılan gebelik testinin doğru sonuç vermesi için 3-4 saat idrar yapmayıp daha sonra testi yapmalısınız.Adet kanaması 1 hafta geçmişsse idrar tutmadan testi yapabilirsiniz.

  48. meyvan diyor ki:

    merhaba arkadaşlar gebeyim çok kusmam var kusmayla ilgili önereceğiz bir varmı

  49. nursen kara diyor ki:

    26/12/1985 doğumluyum çin takvimine göre bebeimin cinsiyetini öğrenebilirmiyim?14 eylül son adet tarihim

  50. Ecrin Demir diyor ki:

    37haftayim cok sancim var dogum sancisimi

  51. gül demirci diyor ki:

    merhaba ben20 kasımda hastalndım adetlerim düzenlidir fkat 6gün gectı sabah gebelik testi yaptm ama negatıf ne yapmalıyım surekli ıtrara cıkıyorum cokmyiyoum ck cabuk sınırlenıorum neden.

    Cevap: İdrar’da gebelik testi alarak 2 gün sonra testi yenileyin.Eğer test sonucu negatif ve hala adet olmadıysanız.Adet gecikmeniz konusunda bir kadın doğum uzmanona başvurabilirsiniz.Bu konudaki şüphelerinizi gidermek içinde kanda gebelik testi yaptırarak kesin sonucu öğrenebilirsiniz.

  52. melek sen diyor ki:

    merhabalar öncelikle böyle bir sitede sorularımıza cevap verdiğiniz için minnettarım.en son 25 kasım 2012 günü adetimin 1. günüydü, her ay düzenli olarak adet görürüm, bazen 1-2 gün öncede geldiği de olur 25 aralıkta olmam lazımdı, eşimle 18 aralıkta çocuk sahibi olma isteği ile birlikte olduk, bazı problemlerden dolayı stres dolu günler geçirdik, şu ana kadar adet olmadım hamilelik testini ne zaman yaparsam kesin sonuç alabilirim,teşekkürler

    Cevap: İdrarda yapılan gebelik testinin doğru sonuç verebilmesi adet gecikmesi olması lazım.Adet gecikmesinin ilk günlerinde İdrarda yapılan gebelik testinin doğru sonuç vermesi için 3-4 saat idrar yapmayıp daha sonra testi yapmalısınız.Adet kanaması 1 hafta geçmişsse idrar tutmadan testi yapabilirsiniz.Gebelik testini 2 adet alıp sonuç negatif çıkarsa testi doğrulamak üzere 2-3 gün sonra 2. testi yapmalısınız.Sonuç pozitif ( gebelik mevcut ) çıkarsa 2. testi yapmanıza gerek yok.

  53. Hilal diyor ki:

    Merhaba benim son adet tarihim 20mayis yani netteki hesaplamaya göre 31 hafta 1 gunluk hamileyim doktorda adet tarihime göre aynısını söylüyor fakat doktorum beni biraz korkutuyor yani bebek biraz büyük 2-3 hafta kadar büyük görünüyor diyor yani kilosu boyu haftasından fazlaymis fakat sizce ben üzerine mı gördüm yani daha erken dogum yapabilirmiyim yoksa aynı tarih mı birde dogum kaçıncı haftada oluyo yani benim 40. Haftam 24 Şubat kesin o tarih mı yardımcı olurmusunuz.

    Cevap:Normal doğumları büyük çoğunluğu gebeliğin 37 ile 40. haftası arasında gerçekleşir.Tam 40 hafta olması gerekmez.Eğer 37. haftadan önce doğum gerçekleşirse erken doğum denilir.Bebeğinizin gebelik haftasını en doğru olarak ultrason verilerini değerlendirerek doktorunuz verebilir.

  54. esra elmasz diyor ki:

    merhabalar benim son adet tarihim 15 eylül 2012 buradan girdiğim verilere göre 14+2 haftalık hamile görünüyorum ama ultrasona göre 14+5 bu nasıl oluyor acaba hangisi doğru bilemedim.

    Cevap:Burada yazan hesaplama genel standartları baz alıyor.Arada 3 günlük bir fark olması normal.Yumurtlama tarahinizde gecikme, adet düzensizliği gibi nedenlerden ultrasondaki haftanız ile hesapladığınız haftada farklılık olabilir.Bu gibi durumda ultrasonda görünen hafta doğru olarak kabul edilir.Bu konuda endişelenmenize gerek yok.

  55. emine acar diyor ki:

    merhaba ben 23 yasındayım ekim 14 de adet gördüm ve kasımın 24 de adet gördüm 42 güne tekabul ediyor 10 aydır gebe olabilmek için caalıyoruz ama hep sonu hüsran ne yapmalıyım yumurtlama tarihim nedir cvp verirseniz sevinrm.

    Cevap:Adet döngünüz 35 günden daha uzun sürüyor.Bu nedenle sizde yumurtlama olayı gerçekleşmiyor olabilir.Çocuk sahibi olmak için bu konuda mutlaka bir kadın doğum uzmanına başvurup tedavi olmanız lazım.

  56. kubra candan diyor ki:

    bilginiz için çook tesekkur ederim ama ben yanlış yazmısım orada 18kasımda ben adet gordum 24kasıma kadar 24 kasımda bitti daha da adet gormedim 16aralıkda adet gormem lagzımdı gormedim o gun gormedim 17aralıkda bır test aldım idrar testi yaptım pozıtıf çıktı ve 19aralıkta kan testı yaptım sonucu 20aralıkda aldım oda kesın hamılesın dedi 2 hafta içinde kadın dogumcuya gıt dedi henüz gıtmedim haftaya gidicem ama cook merak edıyorum sızce ben kaç haftalık gebeyım.

    Cevap: Gebelik haftası hesaplaması yapılırken son adet tarihinin ilk günü baz alınır.Buna göre hesaplamamız doğru.Fakat Yumurtlama tarahinizde gecikme, adet düzensizliği gibi nedenlerden ultrasondaki haftanız ile hesapladığınız haftada farklılık olabilir.Bu gibi durumda ultrasonda görünen hafta doğru olarak kabul edilir.

  57. jale sabun diyor ki:

    merhaba 19 eylül son adet günüm iki ayrı dr gittim ikiside farklı haftalar söylüyor hangisi doğru acaba bi dr 13 hafta 6 gün diyo diğeri ise 14 6 gün diyo sizce kaç haftalık hamileyim.

    Cevap:Hesaplayıcıya göre 13 hafta 2 günlük hamilesiniz.Yumurtlama tarahinizde gecikme, adet düzensizliği gibi nedenlerden ultrasondaki haftanız ile hesapladığınız haftada farklılık olabilir.Bu gibi durumda ultrasonda görünen hafta doğru olarak kabul edilir.

  58. sevda pektaş diyor ki:

    benim en son adet tarıhım 18 kasım 19 kasımda idrar tahlili yaptım pozıtıf cıktı dun kan testı yaptım ondada pozıtıf çıktı acaba ben kaç haftalık hamıleyım adetım 4 5 gun sürdü.

    Cevap:
    18 Kasım’ı son adet tarihinizin ilk günü olarak alırsak.4 hafta 4 günlük hamilesiniz.

    Uyarı:Burada hesapladığınız gebelik ve doğum haftası adetinize göre hesaplanmaktadır bu nedenle yanıltıcı olabilir. Kesin öğrenmek için doktorunuzun ultrason ölçümü ile karşılaştırması gerekir.

  59. fatma ciftci diyor ki:

    29 .3 gun hamıleyım kac ay oluyor.

    Cevap:Gebeliğin 7. ayını bitirmişsizniz.Gebeliğin 8. ayının içindesiniz.

  60. berna diyor ki:

    mrb daha öncede msj gönferdim ama bi sonuç gelmedi en son adet tarihim 23 kasım ve vajinamda çok yumuşama var gebe olabilirmiyim acaba

    Cevap:Bu bilgilere dayanarak gebelik mevcut veya mevcut değil diyemeyiz.Size tavsiyem muhtemel adet tarihinizi bekleyin , adet gecikmesi olursa eczaneden alacağınız idrarda gebelik testi ile gebeliğin mevcut olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

  61. selin diyor ki:

    merhaba bugün test yaptım bir tane çizgi silik çıktı acaba nedir.

    Cevap :İdrarda yapılan gebelik testlerinde çizginin biri silik çıkarsa test geçersiz sayılır.Eğer adetiniz gecikti ise 2-3 gün sonra tekrar testi yenileyiniz.

  62. ilknur diyor ki:

    son adetimin başlama tarihi 9 ekim ben ne zamn ikili tarama testi yapttırmalıyım.??

    Cevap: Gebelikte ikili tarama tesi gebeliğin 11 ile 14 haftaları arasında yapılır.Hesaplayıcıya göre 10 haftalık hamilesiniz.Fakat gebelik haftası hesaplamada asıl olan ultrasondaki gebelik haftasıdır. 10 gün sonra hastaneye başvurarak ultrasondaki gebelik haftanızı öğrenip ona göre doktorunuza danışarak ikili tarama testi yaptırabilirsiniz.

  63. seda diyor ki:

    merhba 15 kasım en son adet tarihm 3 gün önce ezanaden test alıp yaptım fakat tek çizgi çıktı henüz adet olmadım bir daha ne zaman test yada kan tahlili yaptırmalıyım kesin artık sonuç çıkarmı.

    Cevap: İdrarda gebelik testi beklenen adet gerçekleşmediği zaman doğru sonuç verir.Eğer adet gecikmesi yaşadıysamız. 2-3 gün sonra tekrar testi klavuzundaki yazdığı şekilde uygulayarak testi yapın.Eğer test sonucu negatif çıkarsa adet gecikmeniz konusunda doktora başvurun.

  64. seda iyikanat diyor ki:

    merha son adet tarihim 15 kasım da başladı 19 kasımda bitti henüz adet olmadım eczaneden test alıp yapsam sonuç verri mi teşekkürler.

    Cevap : İdrarda gebelik testlerinin doğru sonuç gösterebilmesi için beklenen adet tarihinin geçmiş olması gerekir.Eğer muhtemel adet tarihiniz gecikti ise eczaneden 2 adet gebelik testi alarak uygulayarak gebeliğin mevcut olup olmadığını öğrenebilirsiniz.İlk testi yaptıktan sonra sonuç negatif çıkarsa 2-3 gün sonra 2. testi uygulayarak 1. testi doğrulayabilirsiniz.

  65. serpil ipek diyor ki:

    merhaba son adet tarihim 17 kasım, ve adetim 5 gün sürüyor. eşimle ayrı ilçelerde çalışıyoruz ve sadece hafta sonları görüştüğümüz için, 24 kasımda ve diğer hafta sonu 1-2 aralıkta bebek düşünerek birlikte olduk. fakat 9 aralıktan bu yana yani adet döneminden çok önce adet belirtileri hissediyorum, kasıklarımda ağrı vs..ayrıca bi süredir akıntı hiç olmuyor. gebe olma durumum olabilir mi acaba? adet tarihim geçmedi ama çok merak ediyorum.

    Cevap : Bu bilgilere bakarak gebelik mevcuttur veya değildir diyemeyiz.Muhtemel adet tarihiniz geçtikten sonra Eczaneden alacağınız 2 adet İdrar’da gebelik testini uygulayarak gebeliğin mevcut olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

    Uyarı: İdrarda gebelik testinin sonucunun doğru çıkması için beklenen adet gecikmesi olduktan sonra uygulamak gerekir.

  66. Esmer diyor ki:

    Merhaba benimde en son adet tarihim 27 agustos doktorum bana hamilelik gunum olarak 9 eylul oldugunu soyledi , ben suanda 13 haftalik hamilemiyim? Birde ilk hamilelik gununu baz alraktan mi hafta hesabi yapmam lazim yani 9 eylul 14 eylul bir haftalik mi oluyor yolsa o gunu saymayip 10 eylulden mi hesap yapmam lazim . Cevabiniz icin simdiden tesekurler.

    Cevap:Gebelik haftası hesaplaması yapılırken yumurtlama günü değil, son adet tarihinin ilk gününden itibaren hesaplıyoruz.Son adet tarihinin ilk gününden itibaren kadınlarda yumurta hücresi oluşmaya başlar adet döngüsüne göre yumurtlama günü döllenir.

    Buna göre 14 hafta 6 günlük hamilesiniz.Tahmini doğum tarihiniz 3 Haziran 2013.

    Uyarı:Burada hesapladığınız gebelik ve doğum haftası adetinize göre hesaplanmaktadır bu nedenle yanıltıcı olabilir. Kesin öğrenmek için doktorunuzun ultrason ölçümü ile karşılaştırması gerekir.

  67. yasemin baş diyor ki:

    Kan tahlılı yaptırdım 15.000 cıktı buna göre ben kaç haftalık hamileyim en kısa zaman da cevap verirseniz sevinirin iyi aksamlar

    Cevap:Beta HCG değerleri ve tahmini gebelik haftalarını gösteren bilgileri aşağıda
    3 haftalık hamilelikte Beta HCG değeri 10 – 50
    4 haftalık hamilelikte Beta HCG değeri 5 – 425
    5 haftalık hamilelikte Beta HCG değeri 20 – 7300
    6 haftalık hamilelikte Beta HCG değeri 1,080 – 56,000
    7 ile 12 haftalık hamilelikte ise Beta HCG değerleri 7,650 – 290,000 arasında olabilir.
    Beta HCG değerleri tahmini gebelik haftasını belirlemekte sizlere yol gösterecektir.Fakat kesin olarak gebelik haftasını hesaplamak için kadın doğum uzmanının ultrason verileri baz alınır.

  68. yasemin diyor ki:

    mrb 1987 dogumluyum 17 kasımda ılk adet gunum 7 hafta 2 gnluk hamıleyım tabıkı kesın netlıgı yok ama cın takvımıne gore nasıl bı sonuc cıkar.

    Cevap:Çin takvimine göre cinsiyet hasabı yapabilmemiz için doğduğunuz ay ve günü de bilmemiz gerekir.Ay ve Gün olarak doğum tarihinizi yollarsanız yardımcı olamay çalışırım.

  69. Nermin Mert diyor ki:

    merhaba, 7 kasimda adet oldum 11de bitdi. 12den itibaren esimle iliskiye girdik. 4 araliktan itibaren adet olmaliydim amma olmadim test yapdim pozitif cikti. merak etdim inanasim gelmiyor harbiden hamilemiyim?:))felaket midem bulaniyor))esim bile sokta. sizce kac haftalik hamile ola bilirmi?

    Cevap:
    Şok olmanıza gerek yok hamilelik Allah’ın kadınlara bahşettiği bir mucizedir.İdrar’da yapılan gebelik testi Pozitif ise doğruluk oranı çok yüksek yani gebelik mevcuttur.Kendinizi iyi hisstemek istiyorsanız İdrarda gebelik testini tekrarlayarak doğruluğunu pekiştirebilirVeya Kanda gebelik testi yaptırabilirsiniz.

  70. melek küçük diyor ki:

    16 eylülde enson adet gördüm ve hesaplayıcıyı kullandığımda 13+2 haftalık hamileyim.Ama ultrasonda 11+1 çıkıyor. Bu ciddi bir sorun yaratır mı ?

    Cevap:Gebelik haftası hesabınızı yanlış yapıyorsunuz.Hesaplama yaptığımızda 11+2 haftalık hamile görünüyorsunuz.Herhangi sorun görünmüyor.En doğru sonuç ulrasonda hesaplanan sonuçtur.

  71. reyyan öztürk diyor ki:

    merabalar ben 14 hafta 2 gunluk hamıleyım bebegımın cınsıyetını cın takvımıne gore nasıl ogrenebılırım dogum tarıhımde 09.12.1987 dır … sımdıden tskler …

    Cevap: Gebe kalınan ay olarak Ağustos ayını baz alırsak tabloda KIZ bebek görünüyor.

    Uyarı:Çin takviminin %100 doğruluğu yoktur.Bunu gözönüne alarak ileride hayal kırıklığına uğramayın.

  72. fikriye ürük diyor ki:

    merhabalar ben im son adet tarihim 19 ekim 27 şubat 1986 doğumluyum çin takvimine göre bebeğimin cinsiyeti ne olabilir(inşallah kız dersiniz)

    Cevap:Çin takvimine göre 27 yaşındasınız.Yumurtlama döneminizin Kasım ayına denk geldiğini baz alırsak.Tabloda Kasım ayında Erkek bebek hörünüyor.

    Uyarı:Çin takviminin %100 doğruluğu yoktur.Bunu gözönüne alarak ileride hayal kırıklığına uğramayın.

  73. Emel yıldır diyor ki:

    11.06 1988 dogumluyum son adet tarihim 27 kasım. yumurtlama dönemimi ve Çin takvimine göre cinsiyetini ogrenebilirmiyim.

    Cevap:Yumurtlama dönemi hesaplama yapabilmemiz için adet döngünüzün kaç günde bir olduğunu bilmemiz gerekir.Adet döngünüzün 30 günde bir olduğunu varsayarsak .Adet başlangıcınızdan itibaren 16 gün sayarız.Hamile kalmayı planlıyorsanız bu günden 2-3 gün önce başlayarak 1 hafta boyunda 2-3 günde ilişkide bulunmak hamile kalma şansınızı arttıracaktır.

    Eğer gebelik mevcut ise gebe kalınan ay olarak Aralık ayını baz alırsak Tabloya göre ERKEK bebek görünüyor.

  74. Kübra ucgun diyor ki:

    Adetım 2 gün gecıktı ve bende sabah ılk ıdrarımla bır test yaptım ıkı cızgı çıktı fakat bırı sılık. Bunun dışında ıkı haftadır kasıklarımda ağrım var. Bunun dısında 15 gundur antıbıyotık kullanıyorum. acaba hamılemıyım yoksa bır gecıkme mı soz konusu? Hıc ıstemedıgım bır gebelık oldugundan çok huzursuzum eğer mümkünse ılk gebelıkte sıkıntı olmayacaksa kürtajı bıle düşünüyorum. Çünkü henüz anne olmaya hazır hıssetmıyorum. Kürtaj ılk gebelıkte sakıncalı mıdır?

    Cevap:İdrarda gebelik testinde çizgilerin birinin silik çıkması durumunda test geçersiz olur.Yani hamilelik olabilirde , olmayabilir.Bu durumu netleştirmek için 2-3 gün sonra İdrar’da gebelik testini tekrarlamak gerekir.Veya kan’da gebelik testi yaptırmanızda fayda var.

    Gebelik testini Adet gecikmesinden 1-2 gün sonra yapıyorsanız 3-4 saat idrar yapmayıp ondan sonra testi yapmalısınız.

    Herhangi bir olumsuz koşul olmadıkça kürtaj uygulanmaması taraftarıyız.

  75. merve diyor ki:

    28temmuz da en son adet gördüm şuan ne kadarlık hamileyim nette hesaplıyorm 17hafta 2gun dıyo geçen gün doktora gıttım 16 haftalık dedı sasırdım kaldım.

    Cevap:Gebelik haftası hesaplaması yaparken son adet tarihinizi düzgün girdiyseniz, yumurtlama rahinizde gecikme, adet düzensizliği gibi nedenlerden ultrasondaki haftanız ile hesapladığınız haftada farklılık olabilir.Bu gibi durumda ultrasonda görünen hafta doğru olarak kabul edilir.

  76. sena can diyor ki:

    19 ekim de en son adet gördüm ilk testtim pozitif çıktı bir daha yapmama gerek varmı kaç haftalık olduğunuda öğrenebilirmiyim …..

    Cevap:İdrar’da yapılan gebelik testi sonucu pozitif ( silik olmayan çift çizgi ) çıktığında .Sonucun doğruluk oranı %100 ‘e yakındır.İçinizde şüphe varsa doktora başvurup hem ilk kontrolünüzü yaptırırsınız hemde içiniz rahat eder.
    Son adet tarihinize göre 5 haftalık hamilesiniz.

  77. berna diyor ki:

    yumurtlama, yumurta akı kıvamındaki akıntı olduktan ne kadar süre sonra olur?

    Cevap:Bu konuda
    Yumurtlama günü hesapalama
    adlı konumuzu okuyarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

  78. gözde diyor ki:

    bugün bi test aldım ve yaptım iki cizgi cıktı ve biri silik sizce pozitifmi hamile olabilirmiyim.

    Cevap:İdrarda gebelik testinde çizgilerin birinin silik çıkması durumunda test geçersiz olur.Yani hamilelik olabilirde , olmayabilir.Bu durumu netleştirmek için 2-3 gün sonra İdrar’da gebelik testini tekrarlamak gerekir.Veya kan’da gebelik testi yaptırmanızda fayda var.

    İdrar’da gebelik test sonucunun doğru çıkması için adet gecikmesinden sonra yapılması gerekir.Adet gecikmesi olmadan önce yapılan testlerin doğruluk oranı düşüktür.

  79. gözde tutar diyor ki:

    ben en son 21 ekimde regli oldum bugün tam 4 hafta ne zaman test yapsam belli olur gebe olduğum.

    Cevap:Eğer düzenli olarak 28 günde bir adet görüyorsanız.Eczaneden 2 adet idrarda gebelik test çubuğu alarak ilkini olması gereken adetinizden 1 gün sonra Pazartesi-Salı günü yapın sonuç pozitif ise gebelik mevcuttur.Sonuç negatif ise 2. testi aradan 3-4 gün geçtikten sonra doğrulayıcı amaçla tekrar yapın.
    İdrarda gebelik testinin sonucunun doğru çıkması için beklenen adet gecikmesi olduktan sonra uygulamak gerekir.

  80. NURSEL IŞIK diyor ki:

    BEN EN SON 13/10/2012 DE ADET GÖRDÜM ADETİMDEN HEMEN SONRA VAJİNAL AKINTI İÇİN İLAÇ KULLANDIM AMA BU İLACI KULLANIRKEN İLİŞKİ YASAK DEĞİLDİ. VE ŞUAN ADETİM 5 GÜN GECİKMEDE ACABA HAMİLEMİYİM TEST YAPSAM ÇIKARMI ACABA.

    Cevap: Gebeliğin mevcut olup olmadığını öğrenmek için eczaneden alacağınız 2 adet gebelik testini 3 er gün arayla uygulayarak öğrenebilirsiniz.İlkinde pozitif ( gebelik ) çıkarsa ikincisini uygulamanıza gerek yoktur.Eğer gebelik yok ve adet gecikmeniz varsa kist veya hormon düzensizliğiniz vardır doktora başvurmanızda fayda var.

  81. ece çivici diyor ki:

    merhaba biraz problemli bir sorum olacak ben ekim ayı içerisinde adet olup olmadığımı gerçekten hatırlamıyorum sanki beynim silmiş o dönemi şuan belki hamile olabileceğimden süpheleniyoruz kan tahlili yaptırmamız ne kadar doğru yada baska bir çözüm yolu gösterirmisiniz.

    Cevap:İllaki kan tahlili yaptırmanıza gerek yok.Eczaneden 2 adet gebelik testi alarak 3 er gün arayla kullanım klavuzunda yazdığı şekilde uygulayarak gebeliğin mevcut olup olmadığını öğrenebilirsiniz.Adet gecikmesi olduktan sonra yapılan İdrarda gebelik testinin doğruluk oranı %100′e yakındır.

  82. gülhan diyor ki:

    ben 22 eylülde adet gördüm şuanda 7+6 olmam gereken gebelik haftam ulrtasonda 6+3 çıktı bu normal bir durummudur.bir aksilik yoktur değilmi.

    Cevap:Hesaplama yaparken son adet tarihinizi düzgün girdiyseniz, yumurtlama rahinizde gecikme, adet düzensizliği , üstüne görme gibi nedenlerden ultrasondaki haftanız ile hesapladığınız haftada farklılık olabilir.Bu gibi durumda ultrasonda görünen hafta doğru olarak kabul edilir.

  83. zeynep diyor ki:

    Merhaba ben bugun sabah test yaptim iki saat sonra ikinci cizgi hafif pembe ve biraz egri cikti birsey anlamadim yadimci olursaniz sevinirim.

    Cevap:İdrarda gebelik testinden doğru sonuç alabilmek için adet gecikmesinden sonra yapmak gerekir.İlişkiden hemen sonra yapılan testin doğru sonuç vermesi beklenmez.

    Eğer adet gecikmeniz varsa ;2-3 gün sonra eczaneden alacağınız gebelik test çubuğu ile testi yenilemenizde fayda var.Eğer adet gecikmeniz var ve sonuç negatif ise adet gecikmeniz konusunda doktora başvurmanızda fayda var.

  84. merve diyor ki:

    sizce çin takvimine göre cinsiyet belirleme doğrumu?ben 1992dogumluyum son adet tarıhım 28temmuz sızce cinsiyetı ne olabılır

    Cevap:Çin takvimine göre cinsiyet hesaplamanın %100 doğruluğu yoktur.Hesaplama yapabilmek için doğduğunuz ayıda belirtmelisiniz.Doğduğunuz ay bilgisinide yollarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

  85. zeynep bozkurt diyor ki:

    Merhaba ben bir bucuk yillik evliyim ve cocuk istiyoruz ekimin 10 da adet oldum sonra rahim filmi cekildi ve adetim 5 gecikti 3 gun once test yaptim negatif cikti sizce hamilemiyim.

    Cevap:Adet gecikmesi gebe kalan bayanların hemen hemen hepsinde görülen bir gebelik belirtisidir.Ama sadece adet gecikmesine dayanarak hamileliğin mevcut olduğunu söyleyemeyiz.Adet gecikmesinin gebelik haricinde farklı sebepleri olabilir.Eczaneden tekrar gebelik testi alarak testi yenilemenizde fayda var.Sonuç negatif çıkarsa adet gecikmesinin nedenini öğrenmek için bir kadın doğum uzmanına başvurmanızda fayda var.

  86. arzu diyor ki:

    merhaba ben arzu ekimin 5ine adet olmustum adetim gecikti aceba hamile olabilirmiyim.

    Cevap: Adet gecikmesi gebeliğin en önemli belirtilerinden biridir.Yalnız adet gecikmesine dayanarak hamilelik mevcut diyemeyiz.Eczaneden 2 adet gebelik test çubuğu alarak klavuzunda yazdığı şekilde idrarda gebelik testi yaparak gebeliğin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.İlk test negatif çıkarsa 2-3 gün sonra 2. testi yaparak sonuçu teyit edebilirsiniz.

  87. merve diyor ki:

    ben en son 28temmuz da adet oldum ama o tarihte eşim yanımda yoktu o tarihten 2hafta sonra geldı eşim ve 8.ayda adet olmadım ve ben suan hamıleyım sızce son adetten mı hesaplanmalı hamıle olduğum yoksa esımın geldığı tarıhten mı gıttıgım doktorların bazıları son adetten hesaplıyo bazısı esımın geldığı tarıhten bana yardımcı olur musunuz ne kadarlık hamıleyım.

    Cevap: 15 hafta 3 günlük hamilesiniz.Tabiki en doğru sonuç muayene sırasında ultrasondan tesbit edilen sonuçtur.Bir sonraki muayenenizde doktorunuz sizi bu konuda bilgilendirir.

  88. dilek kara diyor ki:

    merhabalar 15 eylül SAT BEN 29 eylülde hamile kadığımı düşünüyorum sizce kaç haftalık hamileyim.

    Cevap: Çin takvimine göre cinsiyet hesabı yapabilmemiz için doğum tarihinizide yollamanız gerekiyor.

  89. merve diyor ki:

    ben en son 28temmuz da adet oldum ama o tarıhte esım yanımda yoktu o tarıhten 2hafta sonra geldı esım ve 8.ayda adet olmadım sızce son adetten mı hesaplanmalı hamıle oldugum yoksa esımın geldıgı tarıhten mı doktorların bazısı son adetten hesaplıyo dıgerı de esımın geldıgı tarıhten bana yardımcı olur musunuz?

    Cevap:Gebelik haftası hesaplamasını, son adetinizin ilk gününden itibaren yapmalısınız.

  90. ayşegül yaşar diyor ki:

    ben 23 haziran 2012 de doğum yaptım 50 gün kanamam devam etti 6 ekimde adet gördüm fakat kasım ayının 6 sında görmedim 6 gün geçti blde karın ağrım bel ağrılarım oluyor hamile kalma olasılığım varmıdır yoksa doğumdan sonra düzensizleşiyomuş ondanmıdır.

    Cevap: Beklenen adetin gecikmesi, gebeliğin en çok bilinen belirtilerinden biridir.Eczaneden 2 adet idrar’da gebelik test çubuğu alın.İdrarda gebelik testi adet gecikmesinden sonra doğru sonuç verir.İlk testi yaptıktan sonra sonuç negatif ise 4-5 gün sonra 2. testi yaparak testi doğrulayın.

  91. ayşegül ysşar diyor ki:

    sinemcim kese boş demeleri daha çok küçük olup göremediklerinden bana kese büyük ihtimal boş heveslenme hamile falan değilsin dediler hemde 2 aylıkken pisikolojim bozuldu daha korkudan doktora gitmedim 4 aylıkken gittim hemde kızım olucağını öğrendim şimdide kucağımda çok şükürdarısı çocuk sahibi olmak istiyenlerin başına

  92. filiz diyor ki:

    bu benim 2.gebeligim +sezeryan olcak ilkide sezaryandı
    dogum bebegin gelişimine göre mi olur

    Cevap:İlk gebeliklerde Kadın Doğum Uzmanı gelişen komplikasyonlara göre normal veya Sezeryan doğumu tercih eder.Sezeryan doğum esnasında ne kadar dikkat edilirse edilsin rahimde yara izi oluşur.Bu yara izi, kesi normal doğum sırasında risk yaratmaktadır.Bundan dolayı ilk doğumlarını sezeryan doğum olarak yapan bayanların sonraki doğumlarındada sezeryan uygulanır.

  93. sinem diyor ki:

    merhaba sat ım 3 ekim ben 31 ekimde evde test yaptım ikinci çizgi silikti 3 gün sonra yaptım daha belirgindi 5 kasımda doktora gittim kese görünmedi haftaya gün verdi sizce bu normalmi yada gebelik yokmu?

    Cevap:Kesin olarak gebeliğin varolduğu ultrason muayenesi sonucu söylenebilir.

  94. tuba tekgül diyor ki:

    benim hamileliğimin 12 haftasndayım şuan bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum ne zaman hissedebilirim bu haftalarda kıpırdamaması normal mi?

    Cevap: Anne karnında bebek hareketleri 16-20 haftaları arası anne tarafından hissedilir.İlk gebeliklerde bebeğin hareketleri daha geç hissedilir.İlk gebeliklerini yaşayan anne adayları 20-22 haftalar arası hissedilir.

  95. merve atlı diyor ki:

    merhabalar ben en son adetimi 8 eylülde oldum ve 5 gün sürüyo bu ay adet olmadım dokt gittiğimde hamile olduğumu öğrendim fakat ne kadarlık gebe olduğumu bilmiyorum kesemi ultrasonda 23 ekimde gördüm 15 gün sonra ultrason istedi yine.7 kasımda gitcem inş. sizce kaç haftalıktır. net teki hesaplamalarda 7+6 çıkıyo açıkçası güvenemıyorum.yardımcı olabilirmisinz? teşekürler.

    Cevap:Şuanda 8 hafta 1 günlük hamile görünüyorsunuz.Muhtemel doğum tarihiniz 15 Haziran 2013 görünüyor.Doğum yapacağınız tarih muhtemelen 1 Haziran ile 15 Haziran arasında olacaktır.Tabiki en geçerli tarih doktorunuzun ultrasonda gördüğü tarihtir.

  96. filiz diyor ki:

    ben..filiz.en son adet tarihim 19 eylül de başladı 24 eylülde bitti.bu ay adet olmadım henüz test aldım tam olarak beceremedim ama tek çizgi çıktı testi yapalı iki gün oldu ama henüz hastalanmadım.sizce hamile miyim tekrar test yapmam gerekiyor mu?

    Cevap: Adet gecikmesi gebeliğin en önemli belirtilerinden biridir.İdrar ‘da gebelik testinin doğruluğunun pekişmesi için bir iki gün ara ile iki defa yapılması öneriliyor.Eğer onda da tek çizgi çıkarsa ve adet olmazsanız.Doktora başvurmanızda fayda var.

  97. emine tetik diyor ki:

    selam…ben emine tetik…benim en son adet rarihim 18 eylül de basladı ve 23 eylülde bitti…fakat bu ay adetim gecikti…acaba hamile olabilirmiyim?

    Cevap: Adet gecikmesi Gebeliğin belirtilerinden biridir.Fakat sadece adet gecikmesi ile gebelik kesindir diyemeyiz.Eczanelerde satılan İdrarda gebelik testlerinden 2 tane alın testin birini hemen klavuzunda yazdığı şekilde uygulayın.Eğer sonuç Negatif çıkarsa 5 gün sonra 2. testi tekrar uygulayın.Eğer testler negatif çıkarsa ve adet görmezseniz doktora başvurmanızda fayda var.

    1. elif diyor ki:

      merhaba son adet tarihim 16 temmuz 30 ocak 1988 doğumluyum bebeğimin cinsiyeti ne olur acaba

HAMİLELİK TAKVİMİ