40 haftalık hamilelik süresince sizin yanınızdayız

Gebelikte süt içememek (Laktoz intoleransı)

Gebelikte süt içememek (Laktoz intoleransı)

        Temel anlamda laktoz intoleransı süt ya da süt ile üretilmiş ürünleri sindirememek ya da bunda güçlük yaşamak anlamına gelir. Bu durum süt veya süt ürünleri alındığında ishal, şişkinlik ve aşırı gaz çıkarma şeklinde belirtilerin ortaya çıkmasına yol açar.

       Bir çok kadının laktoz sindirme kapasitesi gebelik sırasında , özelliklede son aylarda , artar.Normalde laktoz intoleransı olan kadınlar hamileyken süt ve süt ürünlerini hiç bir rahatsızlık hissetmeden tüketebilirler.

       Uzmanlar 19 yaş üstü hamile ve emziren kadınların günde 1000-1200 miligram, 19 yaş altı gebelerin ise 1300 mg kalsiyum almaları öneriyor.En iyi kalsiyum olan süt ve süt ürünlerini tüketemiyorsanız, bu miktardaki kalsiyum ihtiyacını karşılamanız.
Eğer laktoz intoleransınız varsa , süt ve süt ürünlerini sevmiyorsanız, aşağıdaki önerileri dikkate alın.

Laktoz intoleransı olan kişilerin çoğu, yemekle birlikte bir fincan sütü tolere edebiliyorlar.Bu miktar size rahatsızlık veriyorsa günde iki kez yarım fincan için.

Süt , peynir ve yoğurt dahil laktoz içermeyen ya da laktozu azaltılmış ürünleri deneyin.

Peynir gibi fermante edilmiş ürünler ve yoğurt , sütten daha kolay tolere edilebilir.Yoğurttaki laktoz içindeki aktif bakteri kültürleri tarafından kısmen parçalanır.

Laktoz sindirimine yardımcı olan Lactaid ve Lactrase gibi laktaz enzim tabletleri almayı deneyin.
Kalsiyum takviye hapları alın.

Sardalya, somon, tofu, brokoli, ıspanak ve kalsiyum takviyeli meyve suları ve yiyecekler gibi kalsiyum açısından zengin diğer ürünleri tüketin.

Bu Haber 8.829 kez okunmuştur.

Eklenme Tarihi : 08.11.2014 Cts 04 : 8