Bebekler Anne Karnında Uyur mu?

Bebek Anne Karnında Uyur mu?
Anne karnındaki bebek hakkında günümüzde oldukça fazla araştırma yapılmaktadır. Ancak annelerin ay hesabı takvimsel ve tıbbi açıdan yanlış olabilmektedir. Bu nedenle doktorlar gelişimi hafta hesapları ile yapar ve anne adaylarına bilgiyi bu yönde verir. Günümüzde yapılan çalışmalar ile birlikte bebeklerin anne karnında erişkin bir bireye benzer yaşantısının olduğu gözler önüne seriliyor. Belirli dönemlerden itibaren bebek duyabiliyor, hissediyor ve tepkiler veriyor. Ayrıca anne karnında uyku aşamalarının farklı dönemleri de bebekte de ortaya çıkıyor.
Bebek anne karnında uyumaya kaçıncı ayında başlar?
Anne karnındaki bebek yedinci ayından itibaren günün yaklaşık yüzde seksenini uyuyarak geçirir. Tıpkı doğduktan sonra 1 yaşına kadar geçen dönemde olduğu gibi! Ayrıca bebekler bu dönemde rem uykusuna geçebilmektedir. Rüya görebildikleri de araştırmacılar tarafından saptanmıştır. Bebekte görülen hızlı göz hareketleri anne karnında alınan görüntülerde tespit edilmiştir. Bu hareketlenmeler süresince bebek uyumaktadır. Yapılan araştırmalarda yetişkinler ve bebekler uyurken gözlerde hızlı göz hareketleri oluşmaktadır. Son teknoloji ultrason aletleri ise bebekte ki hızlı göz hareketlerini yakalamaktadır. Böylece bebeklerin anne karnında hem uyudukları hem de rüya gördükleri bilimsel olarak ispatlanmaktadır. Bu uykuya araştırmacılar REM uykusu demektedirler. Ayrıca non-rem denilen diğer bir uyku da da bebekler rüya görmezler yalnızca dinlenmek için uyurlar. Non rem uykusunda sakin bir dönem geçirmekte olan bebeklerin beyinleri bu dönemde bilgileri işlemektedir. Bebeklerin beyin hareketlerinin izlenmesi ile uyku esnasındaki faaliyetler daha açıkça ortaya konabilmektedir.
Bebekler gece gündüz ayrımını bilirler mi?
Gündüz ya da gece gibi ayrınlar fetüslerde olmamaktadır. Bu yüzden doğduklarında zaman kavramlarına alışabilmeleri zaman gerektirdiğinden ebeveynlerin endişe etmesine gerek bulunmuyor. Bir süre boyunca düzensiz olan uykular zaman geçtikçe normal düzene uyum sağlayabiliyor. Böylelikle aileler de kısa zaman içerisinde düzenli uyku saatlerine kavuşuyor.
Bebek hareket etmiyorsa uykuda mı demektir?
Bebeğin hareketlerinin az olması da uyku kaynaklı olarak gerçekleşebilmektedir. Bu nedenle hareket sayımlarını farklı saatlerde yapmak da mümkün olmaktadır. Ayrıca bebeğin çok ya da az hareket etmesinden endişelenmek ise yersiz bir durum olmaktadır. Anne karnındaki ortamın farklı olması nedeniyle hareketleri bu zaman dilimi olarak karşılaştırmak yerine doğumu beklemek daha doğru bir düşünce tarzı olarak ortaya çıkıyor. Günümüzde cihazlar oldukça gelişmiş olduğundan bebekler daha ayrıntılı olarak gözlemlenebilmektedir. Ultrason cihazlarının da bu yönde ilerlemesi ile birlikte bebeklerin gelişimi de daha sağlıklı olarak takip edilmektedir. Bu sayede anneler de yeni misafirleri hakkında daha ayrıntılı bilgileri rahatlıkla öğrenebilmektedir.
Iyı gunler ben 26 haftalık hamileyim sag tarafımda sankı ıgne batmıs gıbı bir sey oluyor ve bebegım cok az hareket ediyor bunun nedeni nedir acaba
Merhabalar Seda hanım
bir idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor olabilirsiniz
bebeğin hareketlerinde az hissediyorsanız mutlaka kadın doğum Polikliniği’ne muayene olmanızı öneririm
Merhaba 20+2 haftalık hamileyim kaç aylık oluyor ve tahmini doğum ne zaman olur teşekkür ederim?
Merhabalar
20 haftalık gebeliğiniz var ise
5 aylık oluyorsunuz
Tahmini Doğum tarihiniz de 38 ila 41. Haftalar arasındadır
Merhaba en son adet tarihim 7 mart şuan kaç haftalık hamileyim acaba ?
Merhabalar dilek hanım
Söylediğiniz son adet tarihine göre şuan da
21 hafta 5 günlük gebeliğiniz mevcut