Bebekler için biftekli sebze püresi tarifi

9.aydan itibaren verilebilir
Bebekler genellikle et yemekten hoşlanmazlar. Bunun nedeni etin lezzetini beğenmemeleri değil, sert ve lifli olduğu için çiğneyememeleridir.6 porsiyon için uygun tarif. Dondurulabilir.
Malzemeler
►1,5 yemek kaşığı bitkisel sıvı yağ
►1 soğan, soyulmuş ve küçük doğranmış
►150 gram fasulye, küçük kesilmiş
►100 gram biftek, küçük kesilmiş
►150 gram havuç, soyulmuş ve küçük doğranmış
►200 gram domates, soyulmuş ve küçük doğranmış
►400 gram kaynar su veya tuzsuz et suyu
Hazırlanışı
Tencerede önce yağı biraz ısıtın ve soğanı 2 dakika kadar sote edin. Fasulyeleri ekleyin ve sote etmeye 2 dakika daha devam edin. Sonra et, havuç ve patatesleri de ekleyip bir dakika kadar karıştırarak pişirin.
Üzerlerine kaynar su veya et suyunu ekleyin. Altını kısın ve kapağını kapatarak 15 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra istediğiniz kıvama gelecek şekilde ezin. Kırmızı et en iyi ve kolay emilen demir kaynağıdır.Bebeklerin de 6-12 ayları arasında demir ihtiyaçları artar.