Gebeliğin 16. haftası

İçerik
Gebelikte 16. haftada bebekte olan değişiklikler nelerdir?
Bebeğiniz hızla geliştiği bir döneme 16. Hafta sürecinde girer. Bu dönemde bebeğinizin organlarında olan uyumsuzluk tamamen düzelmeye başlayacaktır. Örnek vermek gerekirse bu dönem içinde bebeğiniz kol ve bacak boyları orantılanacak bacaklar kollardan daha uzun bir hal alacaktır. Aynı zamanda 16. Haftada bebek boy olarak da uzayacaktır. Bebeğinizin kafası bağımsız olarak hareket etme yetisini bu dönemde kazanacaktır. Bebeğiniz el ve kollarını harekete geçirdiği için hareketleri artacaktır. Aynı zamanda anne karnındaki bebek bu haftadan itibaren ultrason muayenesinde seslere karşılık vermeye başlar.
Gebelikte 16. haftada bebeğin boyu ve kilosu ne kadardır?
Hamileliğin 16. Haftasına erişilmesi ile birlikte bebeğimizin boyu yaklaşık 130 gram civarıdır. Boyu ise 14 cm civarıdır
Gebeliğin 16. Haftasında bebeğin cinsiyeti kesinleşir
Her ne kadar gebeliğin 12-13. Haftasından itibaren alttan ultrason ile bebeğin cinsiyeti konusunda tahminde bulunulsa da kesin olarak gebeliğin 16. Haftasında bebeğin cinsiyeti ultrasonda net olarak izlenebilir.
Bazı hamilelerde anne karnında bebeğin duruşu uygun olmadığında gebeliğin 16. Haftasında dahi ultrasonda cinsiyet izlenemeyebilir.
Gebelikte 16. haftada bebeğin ultrason görüntüsü nasıldır?
16.hafta süresine aldığınız ultrason görüntülerinde bebeğinizin oluşumunun hızlandığını göreceksinizdir. El ve ayak oluşumunun birbirinden ayrılacağı bu dönemde el ve ayakları ayırt edilecektir.
Bu hafta bebek hareketleri hissedilmeye başlar
Bebeğin hareketleri oldukça nettir. Eğer annenin ilk hamileliği değilse, ikinci veya üçüncü hamileliği ise bebeğin hareketlerini bu dönemde rahat olarak hissedebilir fakat İlk gebeliği olan anne adaylarının bebek hareketlerini hissetmek için yaklaşık bir ay daha beklemesi gerekir.
Bu dönemde ilk hamileliğini yaşayan anne adaylarının bebek hareketlerini hissetmemesi normal bir durumdur.
Gebelikte yapılması en faydalı sporlar
Anne adayı beslenmesine önem göstermeli , sporu ( egzersiz ) ihmal etmemelidir. En basit spor günlük yarımşar saat yapılan yürüyüşler ve mümkünse yüzmedir.
Yüzme gebelik için ideal bir spordur .Bunların dışında ağırlıksız yapılan plates, yoga ve sabit kondisyon bisikletine binmek gebelikte tercih edilen diğer sporlardır.
Gebelikte en uygun yatış pozisyonu
Anneler 16. Haftadan itibaren hareketlerine çok daha fazla özen göstermek durumundadır. Anne adayları kesinlikle bu dönem ve sonrasında yüz üstü be sırt üstü yatmayı tercih etmemelidir. Gebelikte sol tarafa yatış önerilir. Anne adaylarının sol yana yatması ile bebeğe giden kan akımı ve oksijen
Gebelikte 16. haftada baba adayına tavsiyeler.
Bu dönemde eşler birbirine yardımcı olmalıdır. Anne için huzursuz olan uykular bu dönemde sıklaşacak ve ayaklarda vücutta yanmalar olacaktır. Annenin yan yatması için eşlerin yardımı son derece önemlidir. Gece kontrol etmeli ve anne adayı sol yana yatırmalıdır. Hatta bu dönemde anne adayını yatakta sıkıştırmamak gerekmekte rahat bir uyku çekmesini sağlamak amaçlanmalıdır. Eğer eşiniz sürekli olarak sırt üstü yatıyorsa minderlerle dönmesini engelleme gibi çözümler yaratabilirsiniz.
GEBELİĞİN 16. HAFTASINDA MEYDANA GELENLER – VİDEO
Merhabalar 16 haftalık hamileyim rahim icinde kanama var düşük riskim çok fazla neden olmus olabilir ne yapmam lazim kaç günde geçer
Merhabalar gönül hanım
Doktorunuzun verdiği gerekli tedaviyi kullanıp bolca istirahat etmekten başka yapacak bir şey yoktur
Merhaba hocam 16 haftalik hamileyim. sürtünme yoluyla hamile kaldim, kizlık zarim bozulmadı. Esim tam iliski yasamak istediginde canim cok aciyor, bu acinin bebege zarari olur mu
Merhabalar Ceylan hanım
Bebeğe bir zararı olmaz
Lakin sizin yoğun stres yaşayıp, acı çekmeniz bebeğe stres yükler
Bu yönden etkileyebilir
Merhaba gebeliğimin 16. haftasindayim, geçen hafta bebeğimin hareketlerini çok net hissedebiliyordum, 1 haftadır ise hissetmiyorum.
Sizce endiselenmelimiyim? ?
Gebeliğin 16. haftada bebek hareketleri net hissedilmeyebilir.Dokroe kontrollerinde bebeğinizin sağlığı iyiyse endişe etmeye gerek yok.Bebek hareketlerinden bebeğin sağlığı ile ilgili değerlendirme 28. haftadan sonra yapılır.Riskli hamileliklerde 24. haftadan itibaren takip edilebilir.
Merhabalar tiroidlerim yüksek çalışıyor ilk 3 ay troid ılacımı düzenli kullanamadım mide bulantısı yaptığı için çoçuğumda sıkıntı olması yüksek ihtimal midir 16 haftalık hamileyim
Merhabalar
Eğer troid rahatsızlığın var ise bunun için düzenli olarak ilaçlarınızı kullanmalısınız
Gebelikte bebeğin bedensel ve zihinsel gelişimini etkileyebilir