40 haftalık hamilelik süresince sizin yanınızdayız

Gebelikte bal kabağı tüketmenin faydaları

Gebelikte bal kabağı tüketmenin faydaları

Kış mevsiminin gelişini müjdeleyen pazarları süslemeye başlayan balkabağı, iyi bir potasyum kaynağıdır. Gebelik süresince yaşanabilecek halsizlik, yorgunluk gibi durumların önüne geçmenize yardımcı olur. A vitamini, beta karoten ve likopen bakımından zengindir. Bu sayede kansere karşı koruyuculuğu vardır. Bağırsak parazitlerini düşürmeye ve kabızlığı gidermeye destek olabilir. 100 gram kabak ortalama 40 kaloridir. Az şekerle hazırlanan kabak tatlısını 3 küçük dilim olarak ara öğünde kıyılmış cevizle beraber tüketebilirsiniz. Bal kabağı muhallebilerde, keklerde, kurabiyelerde iç dolgusu olarak da değerlendirilebilir. Kabak sadece tatlı olarak değil çorbalarda da kullanılabilir. Kış aylarında aynı çorbaları içmekten sıkılırsanız bal kabağı çorbası besleyici ve faydalı bir alternatif olacaktır.

SÜTLÜ BAL KABAĞI ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler

►1 adet büyük boy dilim bal kabağı

►1 adet minik patates

►1 adet minik havuç

►1 adet minik soğan

►2 su bardağı su

►2 su bardağı süt

►1 tatlı kaşığı tereyağı

►1 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı

Hazırlanışı: Sebzeleri küp şeklinde doğrayın. Önce soğanı sıvıyağda kavurun, sonra tüm sebzeleri ilave edin. Üzerine suyunu koyarak yumuşamalarını sağlayın. En son süt ve tereyağı ilave ederek blenderden geçirip pürüzsüz bir hal almasını sağlayın. Kıyılmış dereotu ile servis yapabilirsiniz.

Diyetisyen Çiğdem Öteleş

Bu Haber 1.215 kez okunmuştur.

Eklenme Tarihi : 09.11.2017 Per 02 : 9

YORUM YAZ

Henüz yorum yapılmamış.