40 haftalık hamilelik süresince sizin yanınızdayız

Gebelikte erik tüketmek faydalı mı ?

Gebelikte erik tüketmek faydalı mı ?

Ekşi yemyeşil can eriği, yumuşak sarı erikler, tatlı mor erikler.. Rengi ne olursa olsun erik sevdalısı çoktur. Birçok gebenin hasretle beklediği, en çok aşerdiği meyve şüphesiz eriktir.

10 – 12 tane küçük boy erik yaklaşık 60 kaloridir. Eriğin kalorisi düşük olduğundan porsiyonu fazla kaçırmanız beslenme programınızın düzenini bozmaz.

►Su oranı yüksek bu meyve; vitamin, mineral ve lif bakımından zengindir.

►Ekşi lezzeti, gebelik bulantılarını bastırmaya ve iştahı artırmaya yardımcı olur.

►Lif içermesi nedeniyle hazımsızlık ve sindirim problemlerinin önüne geçer.

►Kabızlığı önlemeye, bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur.

►Potasyum açısından zengindir.

►Bu da diğer yeşil sebzelerde olduğu gibi halsizlik, yorgunluk, kas ağrısı ve krampları azaltır.

►Angelika cinsi kırmızı – mor erikler, antioksidan olan beta karoten içerir.

►C vitamininden zengin olması, antioksidan etkisini kuvvetlendirir.

►Bahar gripleri, soğuk algınlıkları, bahar yorgunluğu ve strese karşı enerjinizi yükseltir.

►Şeker oranı yüksek olmadığından, gebelik şekeri riski olan gebelerin rahat tüketebileceği bir meyvedir.

ERİK SATIN ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Erik tüketirken tanesi sert, yara bere ve çürük içermeyen meyveleri satın almamız gerekir. Erik yumuşamamış, çıtır görünümünü muhafaza eder halde olmalıdır. Erik iyi yıkanarak tüketilmelidir. Ayrıca eriği tuza banarak tüketmek, aşırı tuz alımına neden olacağı için sağlık açısından sakıncalıdır. Gebelikte aşırı tuz tüketimi tansiyonu yükseltebilir. Gebelik zehirlenmesi dediğimiz preeklampsiye neden olabilir.

 

Bu Haber 13.103 kez okunmuştur.

Eklenme Tarihi : 07.04.2017 Cum 09 : 7

YORUM YAZ

Henüz yorum yapılmamış.