Gebelikte etsiz çiğ köfte yemek zararlı mı ?

20.01.2017
1.603
A+
A-
Gebelikte etsiz çiğ köfte yemek zararlı mı ?

Çiğ köfte; bulgur, isot, salça, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatların yoğurulup karıştırılması ile hazırlanan, pişirilmeden tüketilen, Güneydoğu Anadolu bölgesine ait bir yiyecektir. Hazırlanışında yörelere göre farklılıklar gözlenir. Genellikle nar ekşisi ve marulla tüketilir. Fazla bulgur ve nar ekşisinin kilo almaya sebep olduğu unutulmamalıdır. Ekmek ve yufka yerine bol marul ve az nar ekşisi ile tercih edilmelidir. Yanında ayran ile tüketilmesi protein içeren dengeli öğün oluşmasını sağlar. Sağlık bakanlığı kararıyla etli çiğ köfte satışı yasaklanmıştır. Evde hazırlanan etli çiğ köfteler bağırsaklarınızda tenya gibi parazitlerin üremesine neden olur. Bu nedenle etsiz tercih edilmesi gerekir.

Diyetisyen Çiğdem ÖTELEŞ

Diyetisyen Çiğdem Öteleş
Diyetisyen Çiğdem Öteleş
1990 yılında Kırıkkale'de doğdu. 2012 yılında Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun oldu. Mesleğini aktif olarak sürdürmekte olan yazar, evli ve bir çocuk annesidir.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.