40 haftalık hamilelik süresince sizin yanınızdayız

Gebelikte lahmacun tüketmek zararlı mı ?

Gebelikte lahmacun tüketmek zararlı mı ?

Lahmacun, açılmış mayasız hamurun; üzerine, kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak ve karabiber, isot (kırmızı biber) karışımı malzeme sürüldükten sonra, taş fırında pişirilmesiyle yapılan bir yiyecektir. Hazırlanan etli karışımın sağlıklı olması, başka hayvansal ürün kullanılmadan hazırlanması ve taze olması gerekir.

►Bu nedenle her türlü hazır gıdayı dengeli ve olabildiğince az tüketmek, 

►Güvenilir yerlerden tercih etmek,

►Üzerine soğan, domates, maydanoz konularak limon sıkıp tüketmek (et içerisindeki demirin C vitamini ile emilimini artırır) doğru bir tercih olacaktır.

Bu Haber 2.257 kez okunmuştur.

Eklenme Tarihi : 01.02.2017 Çar 09 : 1

YORUM YAZ

Henüz yorum yapılmamış.