Gebelikte lahmacun tüketmek zararlı mı ?

01.02.2017
1.330
A+
A-
Gebelikte lahmacun tüketmek zararlı mı ?

Lahmacun, açılmış mayasız hamurun; üzerine, kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak ve karabiber, isot (kırmızı biber) karışımı malzeme sürüldükten sonra, taş fırında pişirilmesiyle yapılan bir yiyecektir. Hazırlanan etli karışımın sağlıklı olması, başka hayvansal ürün kullanılmadan hazırlanması ve taze olması gerekir.

►Bu nedenle her türlü hazır gıdayı dengeli ve olabildiğince az tüketmek, 

►Güvenilir yerlerden tercih etmek,

►Üzerine soğan, domates, maydanoz konularak limon sıkıp tüketmek (et içerisindeki demirin C vitamini ile emilimini artırır) doğru bir tercih olacaktır.

Diyetisyen Çiğdem Öteleş
Diyetisyen Çiğdem Öteleş
1990 yılında Kırıkkale'de doğdu. 2012 yılında Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun oldu. Mesleğini aktif olarak sürdürmekte olan yazar, evli ve bir çocuk annesidir.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.