Gebelikte sirke tüketmek zararlı mı ?

16.04.2017
1.168
A+
A-
Gebelikte sirke tüketmek zararlı mı ?

Sirke; üzüm, elma gibi meyvelerin suyunun fermentasyon sonucu oluşturduğu üründür. Tarihte ilaç olarak antiseptik (mikrop önleyici) kullanılmıştır. Salatalarda, yemeklerde, turşuda, soslarda kullanılmaktadır. İçerisinde koruyucu maddeler kullanılan hazır sirkeler yerine doğal yolla üretilen ürünler tercih edilmelidir. Bu nedenle merdiven altı, kayıt dışı hazırlanan ürünlerden uzak durup; bilindik güvenilir markalar satın alınmalıdır. Gebelikte sirke tüketilmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Ancak aşırı miktarda ve yoğun kullanımı, dişleri aşındırır, boğaz ve ağız mukozasını tahriş eder.

Diyetisyen Çiğdem Öteleş
Diyetisyen Çiğdem Öteleş
1990 yılında Kırıkkale'de doğdu. 2012 yılında Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun oldu. Mesleğini aktif olarak sürdürmekte olan yazar, evli ve bir çocuk annesidir.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.