Gebelikte tarçın tüketmek zararlı mı ?

21.02.2017
1.289
A+
A-
Gebelikte tarçın tüketmek zararlı mı ?

Tarçın en eski baharatlardan biridir. Eski tıpta şifa olarak kullanılmıştır. Kan şekerini düşürücü, insülin duyarlılığını artırıcı etkisi vardır. Alerji önleyici, mikrop giderici, antibakteriyel bir gıdadır.

Tarçın, kan damarlarını genişletici ve kan pıhtılaşmasını azaltıcı etki gösterir. Kanın pıhtılaşmasının önlenmesi; olası bir kanamanın, aşırı kan kaybı ile hayatı tehlikeye sokmasına neden olur. Damar genişlemesi, tansiyonu düşürür. Dolaşım yetmezliğine neden olabilir. Yine anne adayı ve bebeğin hayatı tehlikeye girebilir. Bu nedenle gebelik boyunca tarçın kullanılması önerilmez.

Diyetisyen Çiğdem Öteleş

Diyetisyen Çiğdem Öteleş
Diyetisyen Çiğdem Öteleş
1990 yılında Kırıkkale'de doğdu. 2012 yılında Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun oldu. Mesleğini aktif olarak sürdürmekte olan yazar, evli ve bir çocuk annesidir.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.