40 haftalık hamilelik süresince sizin yanınızdayız

Gebelikte tarçın tüketmek zararlı mı ?

Gebelikte tarçın tüketmek zararlı mı ?

Tarçın en eski baharatlardan biridir. Eski tıpta şifa olarak kullanılmıştır. Kan şekerini düşürücü, insülin duyarlılığını artırıcı etkisi vardır. Alerji önleyici, mikrop giderici, antibakteriyel bir gıdadır.

Tarçın, kan damarlarını genişletici ve kan pıhtılaşmasını azaltıcı etki gösterir. Kanın pıhtılaşmasının önlenmesi; olası bir kanamanın, aşırı kan kaybı ile hayatı tehlikeye sokmasına neden olur. Damar genişlemesi, tansiyonu düşürür. Dolaşım yetmezliğine neden olabilir. Yine anne adayı ve bebeğin hayatı tehlikeye girebilir. Bu nedenle gebelik boyunca tarçın kullanılması önerilmez.

Diyetisyen Çiğdem Öteleş

Bu Haber 1.718 kez okunmuştur.

Eklenme Tarihi : 21.02.2017 Sal 01 : 21

YORUM YAZ

Henüz yorum yapılmamış.