Gebelikte üzüm tüketmenin faydaları nelerdir ?

12.06.2017
1.071
A+
A-
Gebelikte üzüm tüketmenin faydaları nelerdir ?

Üzüm sadece meyve olarak tüketilmez. Üzüm denilince aklımıza üzümden yapılan, pekmez, orcik ( cevizli sucuk), pestil, bulamaç, sirke, şarap gibi ürünler gelir. Üzüm, peynir ile birlikte yaz günlerinin en güzel ara öğünü olarak da yer alır. Yüksek şeker içeriği nedeniyle kalori değeri yüksek bir besin maddesidir. Üzüm ayrıca beyin ve sinir metabolizmasını destekleyen, bağışıklık sistemini kuvvetlendiren önemli B1 ve B2 vitaminleri, amino asitler, organik asitler ve mineraller, içermektedir.

  • Mineraller, potasyum, magnezyum ve demir içerdiği için bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Bünyesindeki asitler mideye zarar vermeden böbrek ve karaciğerin çalışmalarını hızlandırır.
  • Cildi gençleştirir, kalp damar hastalıklarına karşı faydalıdır.
  • Alzheimere karşı koruyucu etki gösterir.
  • Çekirdekli ve çekirdeksiz kuru üzüm kansızlığı gidermeye yardımcı olur.
  • Önemli bir polifenolik bileşik olan olan resveratrol maddesi üzümde özellikle kabuğa yakın kısımda bulunur. Günlük diyete eklenmesiyle birlikte kalp ve kanser başta olmak üzere birçok hastalığa karşı koruyucu etki sağladığı tespit edilmiştir.

 

Diyetisyen Çiğdem Öteleş

Diyetisyen Çiğdem Öteleş
Diyetisyen Çiğdem Öteleş
1990 yılında Kırıkkale'de doğdu. 2012 yılında Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun oldu. Mesleğini aktif olarak sürdürmekte olan yazar, evli ve bir çocuk annesidir.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.