Gebelikte yemeklerde limon tuzu kullanılabilir mi ?

30.05.2019
12
A+
A-
Gebelikte yemeklerde limon tuzu kullanılabilir mi ?

SORU: Hamilelik döneminde yemeklerin içine limon tuzu koyulabilir mi ?

CEVAP : Limon tuzu adıyla bilinen sitrik asit, şeffaf ekşi tatta bir üründür. Reçel, turşu gibi hazır gıdalarda koruyucu madde olarak kullanılır. Limondan üretilmez, sentetik yani yapay bir kimyasaldır. Limontuzunun vücuda bir faydası ya da zararı bulunmamaktadır. Bu sebeple limontuzunun yemeklerde kullanılmasında bir mahzur yoktur. Ancak kimyasal bir ürün olduğundan, ekşi tadı için limon tuzu yerine limon kullanılması, limon tuzu kullanmak tercih ediliyorsa abartı şekilde tüketilmemesi uygun olacaktır.

Diyetisyen Çiğdem Öteleş.

Diyetisyen Çiğdem Öteleş
Diyetisyen Çiğdem Öteleş
1990 yılında Kırıkkale'de doğdu. 2012 yılında Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun oldu. Mesleğini aktif olarak sürdürmekte olan yazar, evli ve bir çocuk annesidir.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.