40 haftalık hamilelik süresince sizin yanınızdayız

Hamilelik döneminde kavun yemenin faydaları

Hamilelik döneminde kavun yemenin faydaları

Hamilelikte Kavun Yemek Güvenli mi?

Hamilelikte meyve yemek oldukça faydalı olsa da, hangi tür meyve yenildiğini iyi bilmek gerekir. Birçok bayan hamilelikte bazı meyveleri yemek için can atarlar. Bazı anne adayları ise kavun yemeye özlem duyarlar. Eğer sizde kavun yemeyi seviyorsanız bu konuda tereddüt yaşamanıza gerek yok.

Kavun mevsiminde oldukça lezzetli ve keyif veren meyvelerden biri olup hamile bayanlar için ise oldukça faydalı olduğunu söylemek mümkün. Gelişmekte ve büyümekte olan anne karnındaki bebeğin gelişimine artı değer katan meyveler arasındadır.

Hamilelik Süresinde Kavun Yemenin Faydaları

Kavun yemenin hamile bayanlar için bazı hayati faydaları vardır. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Gebelikte sıkça karşılaşılan mide ekşimesini önler.
  • Sabah bulantılarını bastırmaya yardımcı olur.
  • Su oranı yüksek olan kavun hamile bayanların vücudu için iyi bir sıvı kaynağıdır.
  • Kabızlık ve hazımsızlık sorunu olan hamile bayanlar için lif oranı yüksek olan kavun oldukça faydalıdır.
  • Sağlıklı beslenmenin önemli ögelerinden biridir.
  • Yüksek ya da düşük kan basıncının dengelenmesine yardımcı olur.
  • Enfeksiyon kaynaklı hastalıklardan korunmada kavun yemek oldukça etkilidir.

Kavunun Gebelikte Bebek İçin İçerdiği 8 Besin Değeri

Kavun içerdiği birçok vitamin ve mineral bileşenleri sayesinde bebeğinizin gelişimine ve beslenmesine pek çok fayda sağlar.

1.Kalsiyum 15 Mg:  Kalsiyum içeriği yüksek olan kavun bebeğin kemik ve dişlerinin sağlam olmasında önemli bir role sahiptir. Bu nedenle kavun anne ve bebeğin sağlığı için oldukça önemlidir.

2.Fosfor-0.5 Mg: Doğum anında kaçınılmaz olan doğum kasılmaları için fosfor önemli bir yere sahiptir. Diğer yandan bebeğin, böbrek ve kalp fonksiyonları ve kan pıhtılaşması hususlara yardımcı olur.

3.Demir- 33 Mg: Anne ve bebeğin vücudunda kan üretiminde oldukça etkili olan demir son derece önemli bir vitamindir. Anne adaylarında anemi riskinin azalması için kırmızı kan hücrelerinin üretiminde etkin bir role sahip olan demir takviyesi yeteri kadar olmalıdır. Bu doğrultuda bebek ile anne arasındaki kan akışının sağlıkla bir şekilde olmasını sağlar.

4.C Vitamini 640 Mg: Hamilelik döneminde grip ve diğer soğuk algınlığı hastalıkları ile savaşmak için C vitamini en ideal vitaminlerden biridir.  C vitamini aynı zamanda büyümekte olan bebeğin bağışıklık sisteminin de güçlü olmasını sağlar.

5.A Vitamini0.03 mg: Anne karnındaki bebeğin gelişimini sağlıklı bir şekilde tamamlayabilmesi ve doğum kusurları olmadan doğması için A vitamini oldukça önemli bir vitamindir. Aynı zamanda bebeğin birçok organının oluşmasında ve dayanıklı bir kemik gelişimi için A vitamini çok önemlidir.

6.B1 Vitamini: Bebeğin merkezi sinir sisteminin sağlıklı olmasında B1 vitamini önemli bir yer tutar. B1 vitaminini yeteri kadar alarak gebeliğin ilk üç ayında mide bulantılarının daha az görülmesini sağlamak mümkündür. Aynı zamanda doğum sonrasında anne sütünün kalitesini artırma da bu vitaminin önemi oldukça büyüktür.

7.Antikoagülanlar: Gebelik döneminde bazı bayanlar kan pıhtılaşması sorunu yaşarlar ve bunun için kan sulandırıcı ilaç kullanmak durumunda kalırlar. Hamilelik sırasında kan pıhtılaşmasının önüne geçilememesi durumunda annenin kalp krizi geçirmesi ve damarların tıkanması olasıdır. Kavun bu nedenle içerdiği antikoagülanlar sayesinde anne ve bebeğin sağlığını korur.

8.Karoteinoidler:  Anne ve bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirmek için karoteinoidler oldukça önemlidir. En çok sebze ve meyvelerde bulunan bu yararlı maddeler kavunda da yer almaktadır. Kavun içeriğinde karoteinoidlerin en önemlileri olan likopen ve beta karoten bulunmaktadır.

Anne adaylarının kavunu pek çok farklı şekilde yemeleri mümkündür. Farklı meyvelerle karıştırarak, salatalarda,veya tatlı tüketiminde aşırıya kaçmamak şartıyla puding yerken tatlının yanında kavun da bulundurulabilir. Kavun ile evde yapılabilecek pek çok lezzetli tarif bulunmaktadır.

Bu yazımızda hamilelik sürecinde kavun tüketimi ile ilgili bazı şüphelere açıklık getirdiğimizi umuyoruz.

Bu Haber 32.701 kez okunmuştur.

Eklenme Tarihi : 05.06.2016 Paz 08 : 5

YORUM YAZ

Henüz yorum yapılmamış.