40 haftalık hamilelik süresince sizin yanınızdayız

Hamilelikte marul-kıvırcık güvenli mi ?

Hamilelikte marul-kıvırcık güvenli mi ?

HAMİLELİKTE MARUL – KIVIRCIK TÜKETMENİN FAYDALARI

Marul, dünyanın birçok yerinde en çok tüketilen sebzedir. Ülkemizde çoğunlukla kıvırcık göbekli marul türleri kullanılmakta olsa da marul çeşitleri oldukça fazladır. Marul diğer bir çok sebze gibi, su oranı yüksek sebzelerdendir. 100 gram marulda yaklaşık 95 gram su bulunmaktadır. Kalorisi düşük olan bu sebze; A, C vitamini ve antioksidan yönünden zengindir. Yaprakları kırmızı olan marulda yüksek oranda folik asit ve karoten vardır, yeşil yapraklı olan ise yüksek magnezyum içerir.

İdrar söktürücü özelliği vardır. Vücudu rahatlatır, uykuya yardımcı olur. Tansiyon düşürücü, krampları rahatlatıcı etkisi vardır. Sıvı ihtiyacını dengeler.

Gebelikte marul-kıvırcık nasıl tüketilmeli ?

Bu kadar faydalı olan marulu tüketirken iyi yıkamak gerekir. Yaprakları ayrılarak tek tek yıkamalı; kum, böcek gibi yabancı maddelerden arındırılmış olmasına dikkat etmelisiniz. Elma sirkesi ile su karışımına konularak bekletilerek iyice durulanıp tüketmeniz daha uygun olacaktır.

Bu Haber 1.023 kez okunmuştur.

Eklenme Tarihi : 23.03.2017 Per 03 : 23

YORUM YAZ

Henüz yorum yapılmamış.