40 haftalık hamilelik süresince sizin yanınızdayız

Hamilelikte sarımsak yemek güvenli mi ?

Hamilelikte sarımsak yemek güvenli mi ?

Hamileyken Sarımsak yemek güvenli mi?

Gebelikte anne adayının ve karnındaki bebek için beslenme iki kat daha önem kazanır. Hamilelikte sağlıklı ve sağlıksız besinler vardır. Bu dönemde bebeklerinin sağlığı için yedikleri her besin hakkında bilgi sahibi olmak , bazı bitkilerin sağlıklarını nasıl etkilediğini öğrenmek isterler.

Hamilelikte sarımsak tüketmek zararlı mı ?

Sarımsak genel anlamda faydaları ile bilinen bitkiler arasındadır. Bu mucizevi gıda hakkında bilmek istedikleriniz için aşağıda yazılanları dikkatlice okuyabilirsiniz.

Hamilelik Döneminde Sarımsak Yemek Güvenli Midir?

Sarımsak farklı lezzeti ile dünya mutfaklarında yer edinmiş olan ve sağlığa faydaları ile bilinen bir bitkidir. Keskin kokusunun yanı sıra sağlık için oldukça faydalıdır.

Sarımsak dahil olduğu birçok kültürde düzenli olarak yemeklerde tüketilen bir besindir. Hamilelik döneminde de aşırı olmamak şartıyla yemeklerde sarımsak tüketmek güvenli sayılmaktadır. Yemeklerin önemli bir parçası olan sarımsak hamile bayanların yemeklerde tüketmelerinde sakınca  olmayan bir yiyecektir.

Hamilelik Döneminde Sarımsak Yemenin Faydaları Nelerdir?

Hamile kadınların yemeklerde sarımsak yemeleri sağlıklarını olumlu yönde etkiler. Hamile bayanların sağlığı için zorunlu bir besin olsa da bu konuda mutlaka doktor ile görüşmek gerekir. Bu noktada sarımsağın faydaları aşağıdaki gibidir:

1.Saç Dökülmesini Önler

Kükürt içeriği yüksek olan sarımsak saç dökülmesini önleme konusunda oldukça etkilidir. Saç dökülmesini önlemenin yanında yeni saçların çıkmasında ve büyümesinde sarımsak oldukça faydalıdır.

2.Tansiyonu Ve Kolesterolü Düşürür

Sarımsağın içerisinde bulunan doğal bileşenler kan basıncının düşmesinde ve kolesterolün denge de kalmasında oldukça etkilidir. Ani kalp krizi riskini düşürmek için mutlaka sarımsak tüketilmelidir.

3.Kanseri Önler

Sarımsağı düzenli olarak tüketmeye özen gösteren kişiler kolon kanseri riskine karşı kendilerini korumaya almaktadırlar.

4.Grip Ve Soğuk Algınlıklarından Korur

Bağışıklık sisteminin artmasına katkı sağlayan sarımsak aynı zamanda vücuttaki bakterilerin yok olmasını da sağlamaktadır. Bu özellikleri ile grip ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarına karşı sarımsak son derece koruyucudur.

5.Vajinal Enfeksiyonlardan Korur

Kadınların korkulu riyası olan vajinal enfeksiyonların bazı türlerinden korunmak adına düzenli olarak sarımsak tüketilmelidir.

Sarımsağın olası yan etkileri

Sarımsak genel itibariyle sağlıklı bir yiyecek olarak Dünya genelinde kabul görmüş olsa da, bazı kişilerde sarımsağın yan etkileri görülebilir. Bu nedenle sarımsak kullanırken şunlara dikkat edilmelidir:

  1. Taze sarımsak yenmesi kadınlarda düzensiz adet kanamalarına ve lekelenmelere neden olmaktadır.
  2. Bazen sarımsak yedikten sonra mide de yanma ve ekşime sorunları ortaya çıkabilir. Böyle durumlarda mutlaka doktor ile irtibata geçilmelidir.
  3. Kan basıncı düşük olan kişilerin sarımsak yedikten sonra kan basıncı daha çok düşeceği için bu kişiler sarımsaktan uzak durmalıdırlar.
  4. Kan inceltme özelliğinden dolayı cerrahi müdahale gerektiren kişiler sarımsak yemekten kaçınmaları gerekir. Olası kanamaları durdurmayı zorlaştıracağı için bu konu ile ilgili kesin tavsiyesini doktorunuzdan alabilirsiniz.

Doktorunuz hamilelik sürecinde sarımsak yemenizi kısıtlamadı ise, yemeklerinizde rahatlıkla sarımsak kullanabilirsiniz.

Bu Haber 33.004 kez okunmuştur.

Eklenme Tarihi : 25.09.2016 Paz 05 : 25

YORUM YAZ

Henüz yorum yapılmamış.