Hamilelikte tam buğday ekmeği tüketmek sağlıklı mı ?

05.01.2017
1.418
A+
A-
Hamilelikte tam buğday ekmeği tüketmek sağlıklı mı ?

SORU : Selam Hamilelikte Tam buğday ekmeği tüketmek sağlıklı mi değil mi öğrenebilir miyim?

CEVAP :  Tam tahıllar demir, magnezyum, selenyum, B vitaminleri ve diyet lifi gibi besin öğelerinin kaynağıdır. Tam tahıl tüketiminin kalp hastalıkları, bazı kanserlerin riskini ve tip II diyabet sıklığını azaltabilmekte;kilo kontrolüne fayda sağladığı bilinmektedir. Rafine tahıllar, tahıl tanesinin öğütülerek kabuğu (kepeği) ve rüşeyminin(buğdayın en değerli kısmı) ayrılmış halidir.

Tam tahıllı ve tam buğday ekmek çeşitleri, beyaz ekmeğe göre lif oranı yüksektir. Bu nedenle beyaz ekmek yerine tercih edilmeleri daha sağlıklıdır.

Diyetisyen Çiğdem Öteleş

Diyetisyen Çiğdem Öteleş
Diyetisyen Çiğdem Öteleş
1990 yılında Kırıkkale'de doğdu. 2012 yılında Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun oldu. Mesleğini aktif olarak sürdürmekte olan yazar, evli ve bir çocuk annesidir.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.