Gebelik planlayan anne adayları sağlıklı bir gebelik için nasıl beslenmeli? ...
Hamilelikte tam buğday ekmeği tüketmek sağlıklı mı ?

SORU : Selam Hamilelikte Tam buğday ekmeği tüketmek sağlıklı mi değil mi öğrenebilir miyim?
CEVAP : Tam tahıllar demir, magnezyum, selenyum, B vitaminleri ve diyet lifi gibi besin öğelerinin kaynağıdır. Tam tahıl tüketiminin kalp hastalıkları, bazı kanserlerin riskini ve tip II diyabet sıklığını azaltabilmekte;kilo kontrolüne fayda sağladığı bilinmektedir. Rafine tahıllar, tahıl tanesinin öğütülerek kabuğu (kepeği) ve rüşeyminin(buğdayın en değerli kısmı) ayrılmış halidir.
Tam tahıllı ve tam buğday ekmek çeşitleri, beyaz ekmeğe göre lif oranı yüksektir. Bu nedenle beyaz ekmek yerine tercih edilmeleri daha sağlıklıdır.
Diyetisyen Çiğdem Öteleş
ÖNCEKİ KONU
SONRAKİ KONU
Diyetisyen Çiğdem Öteleş
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM