40 haftalık hamilelik süresince sizin yanınızdayız

Hamilelikte tam buğday ekmeği tüketmek sağlıklı mı ?

Hamilelikte tam buğday ekmeği tüketmek sağlıklı mı ?

SORU : Selam Hamilelikte Tam buğday ekmeği tüketmek sağlıklı mi değil mi öğrenebilir miyim?

CEVAP :  Tam tahıllar demir, magnezyum, selenyum, B vitaminleri ve diyet lifi gibi besin öğelerinin kaynağıdır. Tam tahıl tüketiminin kalp hastalıkları, bazı kanserlerin riskini ve tip II diyabet sıklığını azaltabilmekte;kilo kontrolüne fayda sağladığı bilinmektedir. Rafine tahıllar, tahıl tanesinin öğütülerek kabuğu (kepeği) ve rüşeyminin(buğdayın en değerli kısmı) ayrılmış halidir.

Tam tahıllı ve tam buğday ekmek çeşitleri, beyaz ekmeğe göre lif oranı yüksektir. Bu nedenle beyaz ekmek yerine tercih edilmeleri daha sağlıklıdır.

Diyetisyen Çiğdem Öteleş

Bu Haber 366 kez okunmuştur.

Eklenme Tarihi : 05.01.2017 Per 10 : 5

YORUM YAZ

Henüz yorum yapılmamış.