40 haftalık hamilelik süresince sizin yanınızdayız

Kuru kayısı ve vanilyalı pirinç tatlısı

Kuru kayısı ve vanilyalı pirinç tatlısı

6.aydan itibaren verilmeli

Bu tatlı için kırık pirinç kullanabilirsiniz. Kuru kayısı beta karoten açısından çok zengindir. Aynı zamanda demir, potasyum ve lif kaynağıdır. Vanilya da çocukların çok hoşlandığı bir lezzet ve kokuya sahiptir. 3-4 porsiyon için uygun tarif. Dondurulmaya uygun değil.

Malzemeler

►25 gram kırık pirinç

►1 paket vanilya

►300 ml. Süt

►50 gram kuru kayısı ( yumuşak olmalı )

►4 yemek kaşığı elma suyu

Hazırlanışı

Pirinç ve vanilyayı bir tencereye koyun ve üzerine sütü ekleyin. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısarak 5 dakika kadar karıştırın, daha sonra içine küçük kestiğiniz kuru kayısıları ekleyin. Biraz  daha karıştırın ve son olarak elma suyunu ekleyin. Bebeğiniz çiğneyip yutmakta zorluk çekerse blender ile ele ezebilirsiniz.

 

Bu Haber 323 kez okunmuştur.

Eklenme Tarihi : 16.02.2016 Sal 06 : 16

YORUM YAZ

Henüz yorum yapılmamış.