Kuru kayısı ve vanilyalı pirinç tatlısı

Kuru kayısı ve vanilyalı pirinç tatlısı

6.aydan itibaren verilmeli

Bu tatlı için kırık pirinç kullanabilirsiniz. Kuru kayısı beta karoten açısından çok zengindir. Aynı zamanda demir, potasyum ve lif kaynağıdır. Vanilya da çocukların çok hoşlandığı bir lezzet ve kokuya sahiptir. 3-4 porsiyon için uygun tarif. Dondurulmaya uygun değil.

Malzemeler

►25 gram kırık pirinç

►1 paket vanilya

►300 ml. Süt

►50 gram kuru kayısı ( yumuşak olmalı )

►4 yemek kaşığı elma suyu

Hazırlanışı

Pirinç ve vanilyayı bir tencereye koyun ve üzerine sütü ekleyin. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısarak 5 dakika kadar karıştırın, daha sonra içine küçük kestiğiniz kuru kayısıları ekleyin. Biraz  daha karıştırın ve son olarak elma suyunu ekleyin. Bebeğiniz çiğneyip yutmakta zorluk çekerse blender ile ele ezebilirsiniz.

 

admin
admin
2010 yılından itibaren alanında uzman kişilerin bilgilerine başvurarak anne adaylarının 9 ay 10 gün boyunca aklına takılan tüm sorulara cevap vermeye çalışıyoruz.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.