40 haftalık hamilelik süresince sizin yanınızdayız

Son adet tarihimi bilmiyorum kaç haftalık hamileyim ?

Son adet tarihimi bilmiyorum kaç haftalık hamileyim ?

Soru:Merhaba ben 10 aralıkta 1 aylık hamile olduğumu öğrendim 14 aralıkta düşük yaptım 8 gün adet gördüm ve bir daha adet görmedim ben kaç haftalık hamile oluyorum ve ne zaman doğumum.

Cevap :Doğum zamanının hesaplanmasında anne adayının son adet tarihi ya da yapılan ultrason bize bilgi verir. Son adet tarihini bilmeyen ya da adet görmeden hamilelerde ultrasonla muayene sonrası doğum tarihi belirlenebilir.

GEBELİK HAFTASI HESAPLAMA
MOBİL GİRİŞLERDE HESAPLAYICININ YÜKLENMESİ İÇİN 5 SANİYE BEKLEYİN

Dikkat: Doğru hesaplama için bilgisayarınızın tarih ayarının doğru olduğundan emin olun.

En son adetinizin başladığı tarihi girin (bittiği tarihi değil) :

Burada hesapladığınız gebelik ve doğum haftası adetinize göre hesaplanmaktadır bu nedenle yanıltıcı olabilir. Kesin öğrenmek için doktorunuzun ultrason ölçümü ile karşılaştırması gerekir.

Hesaplama Sonuçları

Sonuçlarınız burada yer alacak.

GEBELİK HAFTASI NASIL HESAPLANIR ? – VİDEO 

Bu Haber 24.144 kez okunmuştur.

Eklenme Tarihi : 10.09.2013 Sal 07 : 10

YORUM YAZ
  1. arya dedi ki:

    Mrb hocam..bnm adet duzensizligim var surkli..en son ocak ayinin snirim 22 veya 23 unds sadecs 3 gun damla damla kanamam oldu…bn ise mart 9 da hamile oldugumu ogrendm..doktorn dedogine gore suan 6 haftalkk gebeym..pki bn hangi tarihte hmile kaldm

    1. admin admin dedi ki:

      Gebelik haftası hesaplamasında esas olan gebeliğin ilk haftalarında yapılan ultrason ölçümü ile tespit edilen son adet tarihi baz alınır.Gebelik haftası son adet tarihine göre hesaplandığı için hamile kaldığınız tarih önemli değildir.

  2. Çok önemli bir soru dedi ki:

    Doktor bey ben hamile olduğumu öğrendiğimde kadın doğum uzmanına gittim bana son adet tarihimi sordu ben de hatirlamadigimi söyledim ultrasonda 7 bucuk haftalik görünüyor her sey normal dedi. Eve döndüğümde adet takvimime baktm ben 10 aralık 2016da son adetimi olmuşum. Bu hesaba göre de ben 9 buçuk haftalik hamileyim başka bir doktora gittigimde adet tarihimi söyledim bana 9 buçuk haftalk hamilesiniz ama kürtaj yapılmalı çünkü bebeğin kalp atışları duyulmuyor gelişmemiş ölü dedi biraz da kanamam oldu yani normal adet kanaması gibi sonra da durdu hemen. Hangisi doğru. Kanamam normal mi yardm edin nolur çıldırıcam. Hamilelik haftasında belirsizlik olabilir mi

    1. admin admin dedi ki:

      Kalp atımları genel olarak gebeliğin 6. haftasında ultrason ile izlenir.Gebelik haftanıza göre kalp atımları başlamış olması gerekirdi.Bazen Her şey normal olsa da gebeliklerin %3-7 sinde kalp atımı başlamayabilir.Doktorunuzun söylediklerine uyun.
      *Gebelik haftası hesaplamasında esas olan gebeliğin ilk haftalarında (5-6-7-8-9) ultrason ölçümüdür.

  3. hafsa dedi ki:

    İyi günler ben 29 Ocak 2016 doğum yaptım ve hiç adet görmedim sonra eylül ayının 19 da gittiğimde 17+3 gebe olduğumu öğrendim şimdi doğum ne zamana denk geliyor ve şuan kaç haftaligim

    1. admin admin dedi ki:

      Son adet tarihini bilmeyen ve adetleri düzensiz olanlar için gebelik haftası hesaplamasında esas olan gebeliğin ilk haftalarında yapılan ultrason ölçümüdür.Son adet tarihiniz 20.05.2016’ya göre 28 hafta ve 4 günlük hamilesiniz.Tahmini doğum tarihiniz: 24 Şubat 2017 Cuma.Bu doğum tarihi yaklaşık tarihtir. Doğumların çoğunluğu bu tarih ile 15 gün öncesi arasında olur.

  4. nur dedi ki:

    Mrb BN son adet tarihini hatirlamiyorum .tahminen 07.02.2016 diye hatırlıyorum doktorumda benim dediğim tarihe gore hesapladı.sbi doktor da 24 şubat dyo BN kaç haftalık hamileyimdir su an yardim edin ne olur Dr bey

    1. admin admin dedi ki:

      Gebelik haftası hesaplamasında esas olan gebeliğin ilk haftalarında yapılan ultrason ölçümü ile tespit edilen son adet tarihi baz alınır.Son adet tarihinize göre 38 hafta ve 6 günlük hamilesiniz.Tahmini doğum tarihiniz: 13 Kasım 2016 Pazar.Bu doğum tarihi yaklaşık tarihtir. Doğumların çoğunluğu bu tarih ile 15 gün öncesi arasında olur.

  5. gurbet dedi ki:

    Ben 34 haftalik hamileyim bu durumda son adet tarihim hangi aya denk geliyor

    1. admin admin dedi ki:

      Tam 34 haftalık hamileyseniz son adet tarihiniz 06.03.2016 oluyor.

  6. Seda dedi ki:

    Sevgilimle arkadan iliskiye girdim belimin ustune bosaldi assagi dogru akti bacak aramda hissettim fakat hemen peceteyle sildim adet günümüde unuttum sizce hamilemiyim lutfen

  7. xxxxxxx dedi ki:

    Son adetim 4 ocak 2016 kan testinde 2 haftalık hamile olduğumu söylerken başka bi doktor 6 hafta 4gun olduğunu söyledi ve ben 27 ocak 2016 da ewlendim kafam çok karışık ben kaç haftalık hamileyim

    1. admin admin dedi ki:

      2 haftalık hamilelik tespit edilemez.Gebelik haftası hesaplaması son adet tarihinin ilk günü baz alınarak hesaplanır.Gebelik haftası hesaplamasında esas olan gebeliğin ilk haftalarında yapılan ultrason ölçümüdür.Aşağıdaki linkteki hesaplayıcıya son adet tarihinizin ilk gününü yazarak tahmini gebelik haftanızı hesaplayabilirsiniz.
      https://www.haftahaftahamilelik.gen.tr/gebelik-haftasi-hesaplama.html

  8. Nesa dedi ki:

    Merhaba 10.11.2015 de dr gittim ultrasonda 7 hafta 3 günlük hamile olduğumu öğrendim.son adet tarihimi bilmiyorum.hangi gün hamile kalmışımdır?sağolun

  9. fida dedi ki:

    Selam. Bende son adet tarihimi bilmiyorum. Aralik ayinda doktora gittim bana ekim ayinin 16 sinda hamile kaldigimi soyledi. İliskiye ne zaman girdimide hatirlamiyorum. Cunki aniden beklemedim halde hamile kaldim. Onceki cocuklarimda hepsini biliyorum. sagolun

    1. admin admin dedi ki:

      Gebelik haftası hesaplamasında esas olan gebeliğin ilk haftalarında yapılan ultrason ölçümüdür.Ultrason ölçümleri ile gebelik haftanız hesaplanabilir.

  10. sema dedi ki:

    Ultrasyon kesin sonuc verirmi ben kac kere ultradyona girdim baska sonuclar cikti ultrasyon dogru cevap verirmi

    1. admin admin dedi ki:

      Gebelik haftası hesaplamasında esas olan gebeliğin ilk haftalarında yapılan ultrason ölçümüdür.

  11. tuana dedi ki:

    merhaba
    ben hazıranın 18 de doktora gittiğimde 6 hafta 4 günlük hamile olduğumu öğrendim.tahmini olarak 20 nisan son adet tarıhim olarak kaydettirdim ama bundan emin değilim.ve suan ultrason olcumlerimde hep haftalar farklı çıkıyor.son adet tarihime göre haftaya sezeryan olcam ama ultrason ölçümlerinde fl 36+6 görünüyorum
    yardımcı olabilir misiniz teşekkürler

  12. Hira dedi ki:

    Bn son adet tarihim 17 temmuz ama ulutrasunda 18 haftalık gözüküyo cvp lütfen neden böyel

  13. tuba dedi ki:

    Merhaba ben 9 nisanda 7+1 günlük gebeydim son adet tarihini hatırlamıyorum sizce nezamandır

  14. Badem dedi ki:

    Ben 24 şubatta doktora gittiğimde hcg ilk yapıldığında 861 çıktı son adet tarihimi bilmiyorum kaç haftalık hamileyim ve dogum bebeğin hangi ultrason ölçümüne gore yapılır ?

  15. Merhaba ben iki doktira doktora gittim biri 33 hafta biri 35 hafta diyor sizce napmaliyim dedi ki:

    Merhaba benim ilk gittigim doktorun hesabina gore 33 su anda gittigim doktorun hesabina gore 35haftalik hamileyimson adet tarihimi bilmiyorum napacagim

  16. dilberim dedi ki:

    Merhaba ben mayısın 4 dr gittim 10+5 günlük gebesin dedi son adet tarihimi bilmiyorum sizden isteğim son adetim ne olabilir ve ben şubat ayındaki ilişkilerimdemi hamile kalmışım ?? Cvp yazarsanız sevinirim ilk gebeligim lütfen…

    1. admin admin dedi ki:

      Gebelik Haftasının hesaplamasında esas olan ilk haftalarda ( 6-7- 8-9 -10 ) yapılan ultrasondur. Buna bakarak kolaylıkla karar verebiliriz.Bugün itibari ile 10 hafta ve 6 günlük hamilesiniz.Tahmini doğum tarihiniz: 6 Şubat 2016 Cumartesi.Buna göre son adet tarihinizin ilk günü 2 Mayıs oluyor.

  17. Tuna dedi ki:

    Eşim son adet tarihini hatırlamıyor ama 2 kasım 2014 de kan tahlilinde 4-5 hafta gebe cıktı kaç haftalık bir bebeğimiz var yardımcı olurmudunuz her doktor farklı konusuyor kafamız allak bullak oldu teşekkürler

    1. admin admin dedi ki:

      Gebelik Haftasının hesaplamasında esas olan ilk haftalarda ( 6-7- 8-9 -10 ) yapılan ultrasondur. Buna bakarak kolaylıkla karar verebiliriz.İlk haftalarda yapılan ultrason kağıtları elinizdeyse buna bakarak karar verilebilir.

  18. MEDINE dedi ki:

    Ben son adet gunumu hatirlamiyorum. ama simdi hamileyim. Son adet tarihimi bilmiyorum kaç haftalık hamileyim ?

    1. admin admin dedi ki:

      Gerçek gebelik haftasının hesaplanmasında en önemli kriter ilk haftalarda yapılan ultrason ölçümüdür.Doktorunuz ultrason ölçümlerinden gebelik haftanızı hesaplar.